Ķīnas ekonomika neapsteigs ASV ekonomiku pirms 2036. gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Saskaņā ar Lielbritānijas domnīcas "Ekonomikas un biznesa pētījumu centrs" (CEBR) datiem Ķīnas ekonomika nebūs spējīga pārsniegt ASV ekonomikas apjomu pirms 2036. gada. ASV ir salīdzinoši labi atguvusies kopš pandēmijas beigām un ir panākusi tirdzniecības uzlabošanos. To sekmēja ASV Federālās rezerves sistēmas iniciētā procentu likmes paaugstināšana, kas kāpināja dolāra vērtību.

Ķīnas ekonomika neapsteigs ASV ekonomiku ātrāk kā pirms 2036. gada
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

Divus gadus iepriekš domnīca prognozēja, ka Ķīnas ekonomika apsteigs ASV ekonomiku jau 2028. gadā. Tomēr tirdzniecības spriedze ar rietumvalstīm un pandēmija bremzē Ķīnas ekonomisko attīstību, ziņo laikraksts "The Times".

Vēl nesen Ķīnas valdība bija ieviesusi stingru "nulles Covid" politiku. Rezultātā Šanhajas osta, kas ir lielākā pasaulē, tika slēgta uz vairākām nedēļām. Šī rīcība veicināja globālus piegādes traucējumus un paaugstināja uzņēmumu piegādes izmaksas.

Saskaņā ar datiem Ķīnas rūpnīcu saražotās produkcijas izlaides daudzums krīt jau ceturto mēnesi pēc kārtas.

Domnīcas ieskatā iespējamais Ķīnas uzbrukums Taivānai un no tā izrietošās sankcijas novājinātu Ķīnas ekonomiku tādā mērā, ka valstij nekad neizdosies apsteigt ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti