Krustpunktā

Krustpunktā diskusija: Vai Latvijā jāvēršas pret Krievijas atbalstīšanu politiskajā vidē?

Krustpunktā

Krustpunktā aktuāli: Nedēļa ir aizvadīta politiskās turbulences zīmē

Krustpunktā izvaicājam Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu

Kariņš: Vitenbergs pārāk pakļāvās uzņēmēju lobija interesēm, īpaši Covid-19 laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība (NA)) ekonomikas ministra amatā pārāk pakļāvās uzņēmēju lobija interesēm, īpaši Covid-19 krīzes risināšanas jautājumos. To intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība").

Lūgts novērtēt Vitenberga darbu ekonomikas ministra amatā, premjers sacīja – ja ir jāmin nepilnības, tad tāda bijusi ministra "varbūt" pārāk lielā pakļaušanās uzņēmēju lobija interesēm.

Ministru prezidents Kariņš vērtē Jāņa Vitenberga darbu ekonomikas ministra amatā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Tas ļoti parādījās īpaši Covid-19 laikā. Mums aizvien diemžēl ir ļoti daudzi uzņēmumi, kuri ir uzsēdušies uz [valsts] atbalsta adatas un to tik vien sagaida... Viņi saka: "jādod atbalsts", un Ekonomikas ministrija tūlīt steidz sniegt atbalstu, varbūt ne līdz galam izvērtējot, kā tas būtu vispareizāk izdarāms," teica premjers.

Tāpēc arī nepārsteidz, ka uzņēmēju lobija organizācijas labi izsakās par Vitenberga darbu ekonomikas ministra amatā. "Protams, viņi labi izsakās, jo viņiem bija valdības loceklis, kas faktiski atskaņoja vienmēr viņu viedokli.

Manuprāt, tas nav gluži pareizi – ministram ir jāvada nozare, nevis nozarei ir jāvada ministrs," norādīja Kariņš.

Ministru prezidents vienlaikus atzina, ka ministrs aktīvi strādājis, lai veicinātu Latvijas enerģētisko neatkarību no Krievijas resursiem. "Tur, kur ir strādāts, tas ir atzīts un cepuri nost," vērtēja Kariņš, izsakot cerību, ka Ilze Indriksone (NA) ekonomikas ministres amatā turpinās sava priekšgājēja iesākto šajā jomā.

"Tad es varētu cerēt, ka nākamā ministre varbūt ne tik ļoti pilnībā pakļautos individuālajām lobija interesēm un tomēr skatītos ar drusku plašāku skatu uz mūsu ekonomiku kopumā.

Jo bieži tie, kuri ir visskaļākie, nav varbūt pat vairākums. Viņi vienkārši ir visskaļākie," vērtēja Ministru prezidents.

 

KONTEKSTS:

Premjers šonedēļ pieprasīja NA nomainīt vienu savu ministru valdībā, jo bija nemierā ar veidu, kā NA pieprasīja iekšlietu ministres Marijas Golubevas ("Attīstībai/Par!") demisiju pēc iedzīvotāju neatļautās pulcēšanās 10. maijā pie padomju pieminekļa Uzvaras parkā. Ministres demisija, Kariņa skatījumā, pieprasīta ultimatīvā veidā ar šantāžas piegaršu. NA tam nepiekrita, tāpat iebilda pret Vitenberga nomaiņu ekonomikas ministra amatā, līdz premjers izdeva rīkojumu par Vitenberga atlaišanu.

NA līderis Raivis Dzintars trešdien vakarā paziņoja, ka NA ekonomikas ministra amatam virzīs līdzšinējo EM parlamentāro sekretāri Indriksoni. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti