Kariņš liek vērtēt iespējas koriģēt elektrības un pārvades tarifu celšanas projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzdevis Ekonomikas ministrijai (EM) sadarbībā ar Finanšu ministriju (FM) kā kapitāldaļu turētājām vērtēt iespējas koriģēt AS "Augstsprieguma tīkls" (AT) un AS "Sadales tīkls" (ST) sagatavotos pakalpojumu – elektrības un pārvades – tarifu pieauguma projektus, informēja Valsts kancelejā.

Kariņš rezolūcijā EM un FM uzdod izvērtēt uzņēmumu sagatavotos pakalpojumu tarifu pieauguma projektus, izskatot iespēju ar akcionāra lēmumu atteikties no negūto ieņēmumu atgūšanas par laika periodu no 2020. līdz 2022. gadam, kā arī iespējas fiksēt elektroenerģijas cenu, kura ir daļa no uzņēmumu darbības izmaksām, noteiktā līmenī. 

Kariņa minētajā izvērtējumā jāņem vērā, lai iespējamā tarifu korekcija nodrošina sistēmas operatoru spēju efektīvi turpināt elektroapgādes tiešo pienākumu izpildi.

Sagatavotais informatīvais ziņojums ministrijām jāiesniedz izskatīšanai uz 20. decembra valdības sēdi.

KONTEKSTS:

"Augstsprieguma tīkla" elektroenerģijas pārvades tarifi no nākamā gada 1. marta varētu pieaugt 4,3 līdz 4,9 reizes, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais paziņojums par tarifu projektu. Savukārt "Sadales tīkla" jaunais tarifa projekts paredz kopējo tarifa pieaugumu vidēji 75% apjomā. Konkrētās izmaiņas būs atkarīgas no klienta pieslēguma un patēriņa paradumiem, informēja uzņēmumā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs ("Attīstībai/Par!") izteicies, ka tarifa palielinājums ir nepārdomāts solis.

Ekonomikas ministrija ir kapitāldaļu turētāja uzņēmumā "Latvenergo", kura koncernā ietilpst "Sadales tīkls", savukārt Finanšu ministrija ir kapitāldaļu turētāja "Augstsprieguma tīklam".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti