Jaunais likums publiskos iepirkumus padarīs efektīvākus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ministru kabineta komiteja pirmdien plāno izskatīt jaunizstrādāto Publisko iepirkumu likumu, ar kuru ir iecerēts vienkāršot, un arī padarīt efektīvākas valsts un pašvaldību publiskā iepirkuma procedūras.

Jaunais likums, piemēram, paredz paplašināt to pakalpojumu un piegāžu sarakstu, kurām nav jāpiemēro iepirkuma procedūras, un arī paplašina iespējamo iepirkuma procedūru klāstu.

Jaunais likums ir izstrādāts, ņemot vērā Eiropas direktīvu prasības, ar kurām ir iecerēts veicināt publiskā sektora izdevumu efektivitāti, atvieglojot mazo un vidējo uzņēmumu piedalīšanos iepirkumus, un dot iespēju iepirkumu rīkotājiem labāk izmantot publisko iepirkumu kopēju sabiedrisko mērķu atbalstam. Šo mērķu sasniegšanai likums paredz vienkāršot iepirkumu kārtību, piemēram, juridiskajiem pakalpojumiem, notariālajiem pakalpojumiem un sabiedriskā transporta pakalpojumiem pa dzelzceļu un metro.

Likums arī paplašina tiešo līgumu piešķiršanas tiesības un paredz tiesības ne tikai pasūtītājiem tieši piešķirt iepirkuma līgumus to kontrolētajām personām, bet arī ļauj kontrolētām juridiskām personām piešķirt iepirkuma līgumus tieši attiecīgā kontrolējošā pasūtītāja citai kontrolētajai personai.

Izmaiņas likumā ir paredzētas attiecībā uz iepirkumiem, kuriem piemērojama atvieglota kārtība, paaugstinot robežvērtības, no kurām vispār piemēro Publisko iepirkumu likumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti