Panorāma

Depozītu likmju kāpums – "knapi manāms"

Panorāma

NATO cer pierunāt Dienvidkoreju sūtīt ieročus Ukrainai

Inflācijas ietekmē cenas kāpj arī auto apdrošināšanai

Inflācijas ietekmē cenas kāpj arī auto apdrošināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Vispārējā inflācija valstī pagājušajā gadā sasniedza apmēram 20%. Tas manāmi ietekmējis gan apdrošināšanas izmaksas kopumā, gan arī auto apdrošināšanas veidus OCTA un KASKO.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijā stāstīja, ka, lai gan apdrošināšanas cenas auto ir pieaugušas, ir cerības, ka šis palielinājums tomēr būs mazāks nekā vispārējā inflācija, jo Latvijas tirgum šajā nozarē ir pietiekami liela savstarpējā konkurence. Un tā apdrošinātājiem neļauj piemērot bezizmēra cenu kāpumus.

"Galvenās lietas, kas ietekmē OCTA cenas, ir autoservisu izcenojumi, tie ir rezerves daļu izcenojumi un medicīnas pakalpojumu izcenojumi.

Attiecībā uz brīvprātīgo KASKO apdrošināšanu tā bilde ir praktiski tāda pati, izņemot to, ka auto KASKO apdrošināšanu neietekmē medicīna. Bet ietekmē tie paši servisi un tās pašas rezerves daļas," skaidroja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Cenu kāpumam apdrošināšanā ir vēl pāris iemeslu – daļa autoservisu iziet no ēnu ekonomikas.

Tāpat tirgus pielāgojas jaunajai situācijai ar elektroauto, kuru apdrošināšana ir dārgāka nekā mašīnām ar iekšdedzes dzinējiem. Tas ar laiku varētu mainīties, apdrošinātājiem pie šiem auto "pierodot" un iegūstot statistiku, kas ļaus izvērtēt dažādus riskus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti