Aizliegtais paņēmiens

Aizliegtais paņēmiens. Operācija: "Tokija" 2. daļa

Aizliegtais paņēmiens

Aizliegtais paņēmiens. Operācija: "Tokija" 4. daļa

Aizliegtais paņēmiens. Operācija: "Tokija" 3. daļa

Iekšlietu ministrs norāda, ka sievas uzņēmums tika «iztīrīts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Restorāns “Sunny”, kurā LTV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” žurnālistei eksperimenta laikā jau darba intervijā piedāvāja aplokšņu algu, drīz pēc šīs informācijas izskanēšanas nomainīja ēstuves zīmolu. Ēstuvju ķēde ar zīmolu “Sunny” vēl pirms dažiem gadiem daļēji arī piederēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (“Vienotība”) sievai Kristīnei Kozlovskai.  Kozlovskis raidījumam norādījis, ka ne viņam, ne viņa sievai ar aplokšņu algu maksāšanu uzņēmumā, kas darbojas ar zīmolu “Sunny”, nav nekāda sakara, un uzņēmums būtībā tika "iztīrīts".  

Savukārt nedēļu pēc raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” izskanējušās informācijas par algām aploksnē šī filiāle pēkšņi ir mainījusi izkārtni, no ēstuves “Sunny” pārtopot par “Pusdienu klubu”. 

Kozlovskis LTV raidījumā “Aizliegtais paņēmiens” norādījis, ka ne viņam, ne viņa sievai Kristīnei Kozlovskai ar aplokšņu algu maksāšanu uzņēmumā nav nekāda sakara.  Jau 2013.gadā uzņēmums SIA “Sunny”, kas sākotnēji izveidoja šo zīmolu, beidzis darboties, jo izrādījās, ka šī uzņēmuma aktīvi pārnesti uz citām kompānijām, un tajās viņa sieva vairs nav līdzīpašniece.

Savulaik Kozlovska kopā ar vairākiem biznesa partneriem, tostarp arī no Krievijas, bija izveidojusi uzņēmumu SIA “Sunny”, kas apsaimniekojis vairākas ēdināšanas vietas Rīgā, tajā skaitā apkalpojusi arī Saeimas un Iekšlietu ministrijas ēdnīcu.  “Lursoft” dati liecina, ka firmas galvenie īpašnieki bijuši trīs - Kristīnei Kozlovskai piederēja 30%, tikpat kādai Lienei Podiņai un vēl 30% kādam Kipras uzņēmuma “Estate Management Limited”. Kas aiz tā stāv, ministrs īsti nesaka, bet var noprast, ka tie ir partneri no Krievijas. 

Pirms divām nedēļām raidījumā “Aizliegtais paņēmiens” videofragmentā tika rādīts, kā uzņēmums, kurš strādā zem zīmola “Sunny” Dzelzavas ielā, potenciālai darbiniecei piedāvāja daļu algas saņemt “konvertā.” Šādu piedāvājumu izteica kompānija darbiniece Eva Taal darba intervijā. Juridiska šobrīd šai kompānijai ir nosaukums “Restorāns divi”, un tā pastarpināti pieder kādam Jānim Podiņam.

Pēc iekšlietu ministra teiktā, Jānis Podiņš esot saistīts ar Mārtiņu Buti, neoficiāli zināms, ka Podiņš ir Butes patēvs, un tieši šis darījuma partneris, būdams valdes loceklis, savulaik arī pārnesis SIA “Sunny” aktīvus uz citām kompānijām. Kristīne Kozlovska par to vērsusies policijā, un šobrīd saistībā ar to sākti vairāki kriminālprocesi. 

“Tas nozīmē, ja iepriekš ir uzņēmumam vairākas pakalpojumu sniegšanas vietas, daļa no šādām vietām pāriet citu uzņēmumu, kā saka, kontrolē, kas, visticamāk, nav korekti no, maigi sakot, no dalībnieku sadarbības viedokļa,” norādījis Kozlovskis.

SIA “Sunny” pirms 2013.gada apkalpojis vairākas ēdināšanas vietas, gan publiskas, gan esošas valsts iestādēs, piemēram, Saeimas un Iekšlietu ministrijas ēdnīcas. Pats Mārtiņš Bute no intervijas “Aizliegtajam paņēmienam” atteicās, bet telefoniski īsziņā skaidro, ka konflikts ar partneriem sācies tieši šo ēdināšanas vietu dēļ, kuras esot bijušas nerentablas.

 Bute sākumā raidījumam atbildēja, ka nekādus komentārus nesniegs, bet pēc dažām dienām, atbildēja, ka  “SIA  “Sunny” sliktais finanšu stāvoklis radās, “jo pakļāvos iekšlietu ministra Kozlovska prasībai turpināt zaudējumus nesošo Iekšlietu ministrijas darbinieku ēdināšanu Čiekurkalna 1.garajā līnijā, kā arī citu nelikvīdu struktūrvienību subsidēšanu, kā rezultātā radās negatīva naudas plūsma, šo pakalpojumu pārtraukšana netika atbalstīta, jo grautu ministra reputāciju”.     

“Konflikta risināšanas metode šobrīd no manu partneru puses ir 2013.gadā Valsts policijas sākti 3 kriminālprocesi. Lai nekaitētu savai aizstāvības taktikai kriminālprocesos, turpmāk komentārus nesniegšu,” norādīja Bute.

Šī gada septembrī SIA “Sunny” savu darbību oficiāli izbeidza, paliekot parādā valstij aptuveni 300 tūkstošus eiro pēc nodokļu uzrēķina.

Nodokļu parādi jau gan ir arī tajās kompānijās, kas pārņēmušas “Sunny” biznesu, un kas tiešāk vai netiešāk pieder ar Buti saistītiem cilvēkiem. Kopā arī aptuveni 300 tūkstoši eiro.

Aptuveni nedēļu pēc raidījuma Dzelzavas ielā zīmols “Sunny” jau nomainīts uz citu - “Pusdienu klubs”. Juridiski gan to apkalpo aizvien uzņēmums “Restorāns divi.” Kāpēc tādas pārmaiņas, komentārus Bute nesniedz. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti