«Getliņos» šķirošanas rūpnīcu par teju 20 miljoniem būvēs «Vides pakalpojumu grupa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atkritumu apsaimniekotājas SIA "Getliņi Eko" organizētajā konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" par uzvarētāju kļuvusi atkritumu apsaimniekotāja SIA "Vides pakalpojumu grupa", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Iepriekš jau vēstīts, ka "Vides pakalpojumu grupas" piedāvājums paredz vienu tonnu atkritumu sagatavot par 6,66 latiem. Projekta kopsumma ir 19,98 miljoni latu.

Konkurss par sadzīves atkritumu sagatavošanu noglabāšanai tika izsludināts 2012.gada nogalē. Šī gada 29.jūnijā noslēdzās pieteikumu pieņemšana. Kopā tika iesniegti trīs projekti, to iesniedzēji - AS "Daugavpils specializētais ATU", SIA "Vides pakalpojumu grupa" un SIA "Ekodoktrīna".

Viszemāko projekta īstenošanas summu piedāvā "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmums". Uzņēmuma piedāvājumā norādīts, ka vienas tonnas sadzīves atkritumu sagatavošana noglabāšanai izmaksās 5,62 latus, bet kopējā piedāvātā līguma summa ir 16,86 miljoni latu.

"Vides pakalpojumu grupas" piedāvājums bija nākamais lētākais no trīs pieņemtajiem piedāvājumiem.

Savukārt uzņēmums "Ekodoktorīna" vienu tonnu piedāvā sagatavot noglabāšanai par 10,54 latiem, savukārt kopējā projekta summa ir 31,62 miljoni latu, kas, salīdzinot ar "Daugavpils specializētā autotransporta uzņēmuma" piedāvājumu, ir teju divas reizes lielāka.

"Getliņi Eko" organizētajā konkursā "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" komisija ir pieņēmusi lēmumu par to, kuru no konkursa dalībniekiem atzīt par uzvarētāju un ar kuru slēgt līgumu par tālāko sadarbību. Uzņēmums trešdien, 4.septembrī, oficiāli paziņos konkursa uzvarētājus un sniegs skaidrojumus par komisijas pieņemto lēmumu. Tāpat tiks sniegts uzņēmuma skatījums uz konkursa norisi un tajā saņemtajiem pārmetumiem.

Konkurss "Sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai" tika izsludināts pērn 21.decembrī. Līdz šim konkursa termiņš ir ticis pagarināts trīs reizes.

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" pērn teju dubultojusi peļņu, sasniedzot 1,6 miljonus latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā. Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 797 170 lati.

Savukārt SIA "Getliņi Eko" apgrozījums pērn sasniedza 8,83 miljonus latu, kas ir par 17,2% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 7,53 miljoni latu.
SIA "Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder 97,92% kapitāla daļu, bet Stopiņu pagasta padomei - 2,08% kapitāla daļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti