«Getliņi» plāno palielināt sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu par 90%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

SIA “Getliņi EKO”, kas nodrošina sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojumu sadzīves atkritumu poligonā “Getliņi”, iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) ieceri par sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifa palielināšanu par 89,8–90,6%, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Saskaņā ar uzņēmuma ieceri piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā ar 2022. gada 1. janvāri. 

Tarifs aprēķināts pie dažādām dabas resursa nodokļa (DRN) likmēm. Atbilstoši spēkā esošajam normatīvajam regulējumam DRN likme, kas tiek piemērota poligonā apglabātajam atkritumu daudzumam, šogad ir 65 eiro par tonnu, 2022. gadā – 80 eiro par tonnu, bet no 2023. gada – 95 eiro par tonnu.

SIA “Getliņi EKO” piedāvātās tarifa izmaiņas:

Sabiedrisko pakalpojumu veids

DRN likme
eiro par tonnu)

Spēkā esošais tarifs
(bez PVN)

Piedāvātais tarifs
(bez PVN)

Tarifa izmaiņas (%).

Sadzīves atkritumu apglabāšana

65

66,55

126,83

90,6%

80

72,29

137,46

90,2%

95

78,04

148,10

89.8%

Kā paziņojumā skaidroja uzņēmums, tarifa izmaiņas ir saistītas ar jaunas poligona infrastruktūras izbūvi un ekspluatāciju. Tajā skaitā pieaugums pamatlīdzekļu nolietojuma izmaksās saistībā ar investīcijām poligona infrastruktūrā, jaunas bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes rūpnīcas ekspluatācijas uzsākšanu, ietekmes uz vidi samazināšanas izmaksām, personāla izmaksām, sabiedrības izglītības izmaksām, kā arī izmaiņām poligonā notiekošajos procesos.

Jaunie tarifi attieksies uz Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā radītajiem nešķirotiem sadzīves atkritumiem, kas nonāk poligonā “Getliņi” no Rīgas, kā arī Ādažu, Mārupes, Ķekavas, Ropažu, Ogres, Siguldas (izņemot Krimuldas un Lēdurgas pagastus), Olaines, Salaspils, Saulkrastu novadiem un daļa no Bauskas novada administratīvajām teritorijām (Bauskas pilsēta un Brunavas, Ceraukstes, Codes, Dāviņu, Gailīšu, Īslīces, Mežotnes, Vecsaules pagasti).

 

Saistībā ar šo "Getliņi EKO" ieceri SPRK aicina pakalpojuma lietotājus paust viedokli par to. Lai uzklausītu interesentu viedokļus,

SPRK organizē attālinātu uzklausīšanas sanāksmi 27. septembrī plkst. 14.

Sanāksmē SIA “Getliņi EKO” pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar tarifu projekta būtību un ekonomisko pamatojumu. SPRK norāda, ka iesniegtais tarifu projekts var mainīties tā izskatīšanas laikā.

Pirms uzklausīšanas sanāksmes ar informāciju par tarifu projektu var iepazīties SPRK mājaslapā ievietotajā kopsavilkumā un infografikā. Sanāksmes dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus un izteikt priekšlikumus, kā arī ieteikumus par tarifu projektu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti