«Getliņi Eko» valdē iecelts aizdomās par kukuļošanu turētais Aļeksejenko

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Atkritumu apsaimniekotāja SIA "Getliņi Eko" valdē ievēlēts atstādinātais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko, kuram Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemērojis aizdomās turamā statusu saistībā ar kukuļošanu.

Aļeksejenko valdē iecēlis uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvis un Aļeksejenko partijas „Gods kalpot Rīgai” vadītājs Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Viņa pārstāvis Mareks Gailītis Latvijas Radio klāstīja, ka Aļeksejenko šim amatam Mājokļu un vides departamentā izvēlēts „tikai un vienīgi profesionalitātes un pieredzes dēļ.” 

„Aļeksejenko darba pienākumi būs tiešā veidā saistīti ar sadarbību ar Rīgas domi, jo tieši viņa vadītais Mājokļu un vides departaments izstrādāja jaunos Rīgas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas noteikumus, kuros liela loma ir arī „Getliņiem Eko”. Savukārt, ja runājam par Aļeksejenko piemēroto aizdomās turamā statusu, tad šobrīd mēs gribam akcentēt, ka tas ir tikai statuss un viņš nav notiesāts. Uz aizdomu pamata mēs nevaram uzskatīt cilvēku par vainīgu, kamēr nav pierādīts pretējais. Plus vēl tas, ka šobrīd Aļeksejenko kungam ir piecus ar pusi mēnešus vecs bērns. Tas nozīmē, ka mēs bez vainas vainīgo izmetam uz ielas. Bet es vēlreiz akcentēju, ka mēs vadāmies tikai un vienīgi pēc viņa pieredzes un zināšanām,” sacīja Gailītis.

Arī „Getliņi Eko” valdes priekšsēdētāja Imanta Stirāna ieskatā Aļeksejenko piemērotais aizdomās turamā statuss nav šķērslis viņa darbam valdē: „Pirmkārt, kamēr cilvēks nav notiesāts, viņš nav vainīgs. Otrkārt, es jau neesmu redzējis krimināllietas saturu, lai man būtu priekšstats - pamatoti viņu apvaino vai nē.”

Savukārt biedrība „Delna” aicinājusi atsaukt no Rīgas domei piederošā uzņēmuma valdes Aļeksejenko. “Ir nepieļaujami, ka personu, kuru tur aizdomās par kukuļa pieņemšanu un kurš turklāt ir atstādināts no domes amata par šo notikumu, ieceļ valdē pārvaldīt nozīmīgu Rīgas domes uzņēmumu Getliņi Eko”, pauda „Delnas” juridiskais direktors Gundars Jankovs.

Delna uzskata, ka nav pamata neuzticēties KNAB par darbībām Rīgas domē, jo iepriekšējās korupcijas izmeklēšanas beigušās ar notiesājošiem spriedumiem, tai skaitā augstām Attīstības departamenta amatpersonām.

Iepriekš „Getliņi eko” valdes locekļa amatu ieņēma Rīgas domes deputāts Vladimirs Frolovs, bet tagad likums liedz šādus pienākumus savienot ar deputāta darbu. Kā liecina Frolova amatpersonas deklarācija, 2012. gadā par darbu „Getliņi eko” viņš saņēmis vidēji gandrīz 2000 latus mēnesī. Pagaidām nav izskanējis, cik liels varētu būt Aļeksejenko atalgojums.

Jau vēstīts, ka 8.jūnijā Aļeksejenko kabinetā ieradās KNAB izmeklētāji, veica kratīšanu un piemēroja viņam aizdomās turamā statusu. Ameriks 2.jūlijā parakstījis rīkojumu par Aļeksejenko atstādināšanu no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu pildīšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti