Geltiņos paplašina siltumnīcu, lai audzētu vairāk tomātu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Spāru svētkus svin atkritumu poligonā, kur apsaimniekotājs SIA "Getliņi EKO" jau pēc trim mēnešiem plāno pabeigt otrās – divtik lielās – siltumnīcas celtniecību, lai palielinātu oranžo lielaugļu tomātu ražu.

Siltumnīcas būvniecība tika uzsākta šovasar un tajā investēti 2,5 miljoni latu. „Būvniecība ir jau faktiski gandrīz pabeigta. Spāru svētkus svin tad, kad redzams kopējais ēkas veidols. Otrā kārta tiks pabeigta 2014.gada februāri," stāsta „Getliņi EKO" valdes locekle Aija Breikša.

Breikša arī norāda, ka pieprasījums pēc ekskluzīvajiem tomātiem tirgū ir liels, un pirmos Getliņu tomātus var gaidīt jau Ziemassvētkos.

„Mēs plānojam, ka tirgus pieprasījumus palielināsies, jo tomāti bijuši pieejami divas sezonas. Un varētu arī notikt eksports uz Lietuvu un Igauniju, bet par to ir pāragri spriest," sacīja Breikša.

Esošās siltumnīcas pirmā šī gada raža gaidāma decembra vidū, un sezona turpināsies līdz pat 2014. gada augusta beigām. Ik nedēļu pirmajā siltumnīcā tiks saražotas vidēji 4,5 tonnas tomātu jeb 150 tonnas sezonā. Jaunās siltumnīcas raža gaidāma 2014. gada maijā, un tai pirmā sezona būs īsāka, arī līdz augusta beigām. Plānots, ka jaunajā siltumnīcā nogatavosies vidēji 9 līdz 9,5 tonnas tomātu nedēļā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti