Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā jūlijā pieaudzis līdz 6,5%, reģistrētā – līdz 6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Faktiskā bezdarba līmenis Latvijā 2022. gada jūlijā bija 6,5%, un salīdzinājumā ar jūniju tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu. Savukārt reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā bija 6%, un kopš jūnija tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. Savukārt sieviešu faktiskā bezdarba līmenis jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pieauga par 0,2 procentpunktiem līdz 4,6%, taču vīriešu samazinājās par 0,1 procentpunktu, sasniedzot 8,3%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis jūlijā bija 6%, un kopš jūnija tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu.

Salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, gan faktiskā, gan reģistrētā bezdarba līmenis ir samazinājies par 1,1 procentpunktu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada jūlijā Latvijā bija 61,6 tūkstoši bezdarbnieku – 21,6 tūkstoši sieviešu un 40 tūkstoši vīriešu, kas ir par 0,4 tūkstošiem vairāk nekā jūnijā, bet par 9,9 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir samazinājies par 0,3 tūkstošiem, taču sieviešu pieaudzis par 0,8 tūkstošiem.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem – nodarbinātie un bezdarbnieki – darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus.  

KONTEKSTS:

Bezdarba līmenis Latvijā šī gada 2. ceturksnī bija 6,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma rezultāti. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,7 procentpunktiem, bet gada laikā – par 1,3 procentpunktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti