«Eurostat»: Latvijā būvniecības apmēra kāpums trešajā ceturksnī - sestais lielākais ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā būvniecības produkcijas apmērs šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar jūliju-oktobri pērn pieauga par 4,9%, kas bija sestais lielākais kāpums starp tām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām ir pieejama informācija, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" jaunākie dati.

Lielāks pieaugums nekā Latvijā bija Slovākijā (19,6%), Somijā (10,4%), Nīderlandē (10,2%), Rumānijā (9,2%) un Čehijā (7,1%).

Kopumā būvniecības produkcijas apmērs trešajā ceturksnī lielāks nekā pagājušā gada jūlijā-oktobrī bija deviņās ES dalībvalstīs,

Savukārt sešās ES dalībvalstīs būvniecības  produkcijas apmērs šogad trešajā ceturksnī bija mazāks nekā šajā laika posmā pērn - Slovēnijā (-13,6%), Francijā (-4,5%), Lietuvā (-4,0%), Lielbritānijā (-3,3%), Portugālē (-2,4%), Bulgārijā (-1,2%), Itālijā (-0,9%),

Blokā vidēji jūlijā-oktobrī salīdzinājumā ar šo pašu periodu 2014.gadā būvniecības  produkcijas apmērs samazinājās par 0,4%, bet eiro zonas 19 dalībvalstu vidū gada izteiksmē tas kritās par 0,7%. Savukārt ceturkšņa izteiksmē   būvniecības  apmērs ES samazinājās par 0,3%, bet eiro zonā pieauga par 0,1%.

Latvijā jūlijā-oktobrī salīdzinājumā ar šā gada otro ceturksni  būvniecības  produkcijas apmērs pieauga par 2,8%, un līdz ar to Latvijā ceturkšņa izteiksmē bijis lielākais būvniecības produkcijas apmēra pieaugums ES. Otrajā vietā ir Slovākija (2,6%), bet trešajā - Rumānija (2,0%).

Lielākais kritums reģistrēts Slovēnijā (-9,8%), Ungārijā (-4,6%) un Lietuvā (-4,2%).

Kopumā   būvniecības produkcijas apmērs trešaja ceturksnī lielāks nekā aprīlī-jūnijā bijis astoņās valstīs, bet deviņās valstīs būvniecības  produkcijas apmērs samazinājās.

Par 11 valstīm, tostarp Igauniju, dati nav pieejami.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti