Eksministrs Dombrovskis: Latvijā radīta iespēja neatdot kredītus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā “esam sapinušies meistarībā” un radījuši situāciju, kurā kreditoriem ir ārkārtīgi grūti atgūt aizdoto naudu, tāpēc arī bankas nesteidz izsniegt kredītus uzņēmējiem, intervijā Latvijas Radio pauda bijušais ekonomikas ministrs, viens no domnīcas “Certus” dibinātājiem Vjačeslavs Dombrovskis. 

Viņš norādīja, ka kredītresursi nekad nav bijuši tik lēti, bet, no otras puses, kreditēšana, “ja izņemsim ārā automašīnas un nekustamos īpašumus”, gandrīz apstājusies, izņemot kredītus lielajiem uzņēmumiem. 

Dombrovskis stāstīja, ka pašreiz situācija līdzinās tam, kad vienam cilvēkam ir nauda, bet nav ideju, ko ar to darīt, bet otram ir idejas, taču pirmais cilvēks zina, ka nevar pieprasīt un dabūt šo naudu atpakaļ.

Bijušais ministrs pauda pārliecību, ka Latvijā ir  lielas iespējas naudu neatdot. Viņš minēja kādu piemēru, kad viņam kā ministram Konkurences padome sūdzējās par kādu uzņēmumu, kurš izvairījās no sankcijām, izejot maksātnespējas procesu.

Nosaukums palika tas pats, tie paši veikali un ēkas, bet juridiski tas jau ir cits uzņēmums, kas it kā neko nav parādā, skaidroja Dombrovskis.

“Ja jau tā uzmeta Konkurences padomi, tad ko var runāt par bankām un kreditoriem?” retoriski vaicāja bijušais ministrs.

Viņaprāt, “esam tā sapinušies meistarībā ar likumiem un juridiskām iespējām”, ka radījuši situāciju - kreditoram grūti atdabūt naudu, tad nav jābrīnās, ka nav vēlmes to aizdot. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti