Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ilzi Straumi

Rīta Panorāma

Saruna ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski

Intervija ar Mārtiņu Kazāku

Ekonomists: Ir risks, ka labajos gados mēs svarīgos jautājumos stiepsim gumiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ir risks, ka Latvijas ekonomikai labajos gados mēs svarīgos jautājumos stiepsim gumiju, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” ceturtdien, 2. novembrī, sacīja “Swedbank” ekonomists Mārtiņš Kazāks.

Viņš skaidroja, ka patlaban Latvijas ekonomikā ir augšupejas laiks un, visticamāk, tāds turpināsies vēl nākamajā gadā. Līdz ar to ir labs laiks, lai atrisinātu Latvijas ekonomikai un politikai sasāpējušus jautājumus.

“Mēs pašlaik kaut ko darām – totālas bumbulēšanas nav. (..) Ir risks, ka mēs šajos pāris labajos gados stiepjam gumiju,” norādīja Kazāks. Viņš par nākamā gada valsts budžeta projektu sacīja, ka tas nav vieglprātīgs, taču aizvien pastāv virkne problēmu: ir vajadzīgas reformas veselības aprūpē, izglītībā, kā arī pašvaldību sfērā, kuru aizvien ir par daudz.

Kazāks paredzēja, ka šogad Latvijas ekonomikas izaugsme būs 4,5% - 5% apmērā. Būs arī algu kāpums, ko gan zināmā mērā sekmēs līdz šim aploksnēs maksāto algu legalizēšana. Kā riskus Latvijas ekonomikai un tās attīstībai viņš minēja ārvalstīs notiekošo, kur pastāv gan ģeopolitiski, gan ekonomiski riski. “Ir ļoti grūti pateikt, kas notiks un kas nenotiks, taču Latvijai ir jābūt gatavai,” pauda ekonomists

Tomēr patlaban tieši pasaules ekonomikā vērojamie pozitīvie procesi ir viens no pamatiem, kāpēc arī Latvijas ekonomikā ir augšupeja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti