Eiropas Latviešu apvienība: Diaspora ir atbrīvota no «iebraucēju autonodokļa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ārzemēs dzīvojošie Latvijai valsts piederīgie iedzīvotāji ir atbrīvoti no Saeimas trešdien, 23.novembrī, pieņemtā "iebraucēju autonodokļa", kas paredz, ka par braukšanu Latvijā ar ārvalstīs reģistrētu auto ir jāmaksā nodoklis.

Eiropas Latviešu apvienība norāda, ka sākotnēji grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredzēja, ka arī Latvijas valstspiederīgajiem būs jāmaksā jaunais nodoklis.

Tomēr apvienība norādījusi, ka tādā gadījumā likums neatbilstu Satversmei, kas paredz vienlīdzīgu attieksmi pret visiem Latvijai piederīgajiem.

Turklāt tas apgrūtinātu diasporas saiknes uzturēšanu ar Latviju, kā arī Latvijas spējas aizstāvēt savas intereses starptautiskajās organizācijās.

Pēc šiem iebildumiem Saeimas Saliedētības komisija nolēma, ka nodoklis jāpiemēro tikai tām personām, kuru dzīvesvieta ir reģistrēta Latvijā. Tie, kuri ir deklarējušies ārzemēs, no šī nodokļa būs atbrīvoti.

Saeima trešdien nolēma, ka nodokļa apmērs būs atkarīgs no tā, cik ilgi auto Latvijā tiek izmantots. Paredzēts, ka par vienu dienu būs jāmaksā 10 eiro; par mēnesi – 250 eiro; par sešiem mēnešiem – 600 eiro; par gadu – 1000 eiro.

Nodoklis gan neskars tos auto, kurus izmantos dienesta vai darba pienākumiem.

Satiksmes ministrija, pamatojot šos grozījumus, iepriekš uzsvēra, ka daļa iedzīvotāju iespēju ar ārzemēs reģistrētu auto izmanto negodīgi, jo izmanto Latvijas ceļus un infrastruktūru, taču nodokli nemaksā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti