Eiropadomes prezidents publiskojis sākotnējo ES daudzgadu budžeta piedāvājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien Briselē uz tikšanos pulcēsies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu finanšu un ārlietu ministri, lai sagatavotos 20. februārī gaidāmajam Eiropadomes samitam, kurā tiks spriests par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu laika posmam no 2021. līdz 2027. gadam. Tikšanās priekšvakarā Eiropadomes prezidents Šarls Mišels ir publiskojis sākotnējā budžeta piedāvājumu.

ES dalībvalstu finanšu un ārlietu ministri gatavojas spriest par ES daudzgadu budžetu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Pirms 20. februāra samita Eiropadomes prezidents Šarls Mišels ir ticies ar visu 27 dalībvalstu līderiem, lai uzklausītu viņu redzējumu par to, kādam būtu jābūt pirmajam daudzgadu budžetam pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības.

Šarls Mišels ir apņēmies panākt kompromisu starp dalībvalstīm, kurām ir jāatrod veidi, kā kompensēt iztrūkstošo britu finansējumu. Eiropadomes vadītājs piedāvā noteikt, ka Eiropas Savienības budžetā dalībvalstīm ir jāiemaksā 1,074 procenti no valstu kopējiem ienākumiem – tas ir vairāk, nekā vēlas lielākie iemaksātāji, un mazāk, nekā vēlas Eiropas Parlaments.

Mišels atzīst, ka dalībvalstis, visticamāk, nebūs laimīgas, jo samazinājums kohēzijas un kopējai lauksaimniecības politikai ir nenovēršams.

Kompromisu Eiropadomes vadība cer panākt ar fleksibilitāti, piemēram, piešķirot lielāku finansējumu mazāk attīstītajiem reģioniem. Tāpat paredzēts iekļaut arī prasību par likuma varas ievērošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti