Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Ropažu novadā demontē padomju pieminekļus

Intervija ar A/S "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētāju Kristapu Amsilu

«Dobeles dzirnavnieks» vēl nav saņēmis Lietuvas konkurences uzraugu atļauju iegādāties «Baltic Mill»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" joprojām nav saņēmis Lietuvas konkurences uzraugu atļauju iegādāties Lietuvas  uzņēmumu "Baltic Mill", kam pieder vairāki graudu pārstrādes un pārtikas ražošanas uzņēmumi Baltijas valstīs, piemēram, AS "Rīgas dzirnavnieks" Latvijā un citi.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pastāstīja, ka atļauja Latvijā un Igaunijā jau saņemta, bet Lietuvā notiek vilcināšanās.

Amsilu tas pārsteidz. Pēc viņa domām, tas varētu nozīmēt, ka Lietuva nevēlas "Dobeles dzirnavnieku" kā investoru savā valstī.

Amsils arī pastāstīja par "Dobeles dzirnavnieka" eksportu, norādot, ka pēdējo trīs gadu laikā eksporta ceļi un apjomi ir bijuši mainīgi. "To ietekmē pieaugošās naftas, degvielas cenas. Jūras konteineru, kas ir mūsu pamata transporta veids eksportējot, cenu kāpums ir dramatisks. Tas ietekmē mūsu produkcijas cenu, konkurētspēju," stāstīja uzņēmuma vadītājs.

Viņš norādīja, ka arī elektrības cenas lēcieni ir šoks uzņēmumam: "Vakardienas elektrības cenu līmenis – arī mēs bijām spiesti izslēgt sešas ražotnes vakardienas laikā un veikt vienkārši apkopes. Šie cenu līmeņi – tur ir ļoti grūti atrast ekonomisku pamatojumu veikt ražošanu."

KONTEKSTS:

Jau ziņots, ka Latvijas konkurences uzraugi atļāva "Dobeles dzirnavniekam" iegādāties "Baltic Mill". Lai gan AS "Dobeles dzirnavnieks" un AS "Rīgas dzirnavnieks" apvienošanās būtiski samazinās konkurenci vairākos miltu, auzu pārslu un citu produktu tirgos, Konkurences padome lēma apvienošanos atļaut, ņemot vērā pastāvošo augsto iespēju "Rīgas dzirnavniekam" bankrotēt un iziet no tirgus, ja to nepārņems cits uzņēmums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti