«Citadeles» prezidents: Kontrole Latvijas bankās - stingrāka nekā jebkad agrāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kontroles Latvijas bankās esot stiprākas nekā jebkad agrāk, un arī līdz šim banku uzrauga – Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) – darbībā ievērojamas kļūdas nav bijušas, intervijā Latvijas Radio atzina bankas „Citadele” prezidents Guntis Beļavskis.

“Šobrīd kontroles Latvijas bankās ir stiprākas nekā jebkad agrāk. Un cik mēs zinām, salīdzinot ar vidējo Eiropā, Latvijas bankās kontroles līmenis ir augstāk. Bet tam būs jābūt vēl augstākam, jo pasaule mainās un prasības aug,” saka Beļavskis.

Viņš arī noliedz, ka FKTK darbs būtu pielaidīgs pret bankām: “Es kā tirgus dalībnieks esmu novērojis regulatora darbību daudzus gadus. Un regulators nopietni un stingri vienmēr attiecies pret šo jautājumu.”

Viņš norāda, ka Latvija nav unikāla valsts ar naudas atmazgāšanas problēmām. Taču viņš pārliecināts, ka “industrijas disciplīna” pēc katra pieķerta naudas atmazgāšanas gadījuma pastiprinās, jo sods un negatīva publicitāte nerada “labu biznesu bankai”.

“Esmu pārliecināts, ka industrijā šī kvalitāte uzlabosies. Un tuvākajā laikā regulators plāno daudz izmaiņu šajā jomā,” saka Beļavskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti