Dienas ziņas

Sniegputenis Kurzemē apgrūtina kustību uz ceļiem

Dienas ziņas

Surdo tulkojums. Dienas ziņas

Čiekurkalna tirgus var zaudēt tirgus statusu

Čiekurkalna tirgus var zaudēt tirgus statusu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Tuvākajās dienās Čiekurkalna tirgus varētu zaudēt tirgus statusu. Lēmums vēl jāpieņem Rīgas domes deputātiem. Pašvaldība norādīja uz tirgus pārstāvju kūtro komunikāciju un prasību neievērošanu. Bet tirgus pārstāvji norādīja uz sarežģīto ekonomisko situāciju. Tirgus statusa zaudēšana gan nenozīmē, ka tirdzniecība būtu jāpārtrauc.

Čiekurkalna tirgus vēsturiski bija vieta, kur zemnieki no Vidzemes satika savus Rīgas pircējus. Pēdējos gados tirgus seno laiku spozmi ir zaudējis, tas ir kļuvis ievērojami tukšāks. Tirgus pārstāvji, kas ir privāti uzņēmēji, gan nevēlējās, lai Latvijas Televīzija filmē tā iekšpusi.

Tirgū darba dienas vidū strādā vien daži pārtikas tirgotāji un vien daži rūpniecības preču tirgotāji. Taču darbinieki stāstīja, ka pavisam citādāka situācija šeit ir nedēļas nogalēs.

Čiekurkalna tirgus apmeklētāja Astrīda: "Ļoti žēl. Tas tagad, var teikt, ir pilnīgi tukšs, izputējis. Te tak pāris dārzeņi palikuši. Kā agrāk bija – viss centrs pilns, nevarēja tirgū tikt iekšā. Tik daudz, ko varēja nopirkt!"

Tirgus apmeklētāja Zina: "Tas bija ļoti labs tirgus. Zemnieki veda savu produkciju, un zivtiņas bija visādas un dārzeņi – viss bija lieliski. Trīs gadu laikā tas viss ir pazudis."

Sazvanītais Čiekurkalna tirgus pārstāvis norādīja, ka atrodas ārpus Latvijas un situāciju, kas saistīta ar tirgu, komentēt nevēlas. Vien piebilda, ka, pārņemot tirgu valdījumā, bija vēlējies to saglabāt. Taču šo ieceri neļaujot īstenot sarežģītā ekonomiskā situācija.

Čiekurkalna tirgus
Čiekurkalna tirgus

Rīgas domē savukārt uzsvēra, ka tirgus pārstāvis jau labu laiku nav bijis sazvanāms un neesot atbildējis uz e-pastiem, kuros lūgts izstrādāt tirgus iekšējās kārtības noteikumus, kā arī nolīgt darbā tirgus administratoru, kurš strādātu uz  vietas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Līdz aprīlim viņam bija dots laiks sakārtot visus juridiskos jautājumus, izpildīt visas prasības, ko mēs viņam lūdzām, bet komunikācija kopš tā laika īsti nav notikusi," norādīja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Edīte Matuseviča.

Par tirgus statusa anulēšanu paredzēts lemt šajā trešdienā. To izšķirs deputātu balsojums. Taču statusa anulēšana automātiski nenozīmēs tirgus beigas. Tirgotāji, saņemot individuālas atļaujas pašvaldībā, drīkstēs turpināt tirgoties šajās pašās telpās, kamēr vien tam piekritīs tirgus īpašnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti