Cēsīs no oktobra ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs pieaugs par 55%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Cēsīs, Agrā, Jāņmuižā, Krīvos un Rīdzenē no 1. oktobra paaugstināsies SIA "Vinda" sniegtie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) informācija.

No šā gada 1. oktobra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs Cēsīs, Agrā, Jāņmuižā, Krīvos un Rīdzenē būs 1,78 eiro par vienu kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), par 55% jeb 0,63 eiro lielāks, salīdzinot ar patlaban spēkā esošo tarifu.

Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 1,17 eiro par vienu kubikmetru, kas ir par 38% jeb 0,32 eiro vairāk salīdzinājumā ar SIA "Vinda" šobrīd spēkā esošajiem, SPRK 2020. gadā apstiprinātajiem tarifiem.

Tarifi pieauguši saistībā ar būtisko elektroenerģijas cenu pieaugumu, norādīja SPRK.

"Vinda" tarifu projektu SPRK apstiprināšanai iesniedza šā gada 8. jūlijā un vērtēšanas laikā iesniedza tarifu veidojošo izmaksu pamatojošos dokumentus, kā arī precizētu tarifu projektu. Rezultātā, salīdzinot ar sākotnēji SPRK vērtēšanai iesniegto, ūdensapgādes pakalpojumu tarifu projektu komersants palielināja par 0,39 eiro un kanalizācijas pakalpojumu tarifu projektu – par 0,20 eiro. Precizētajā tarifu projektā veiktas korekcijas elektroenerģijas izmaksu aprēķinā un aprēķinā iekļautā elektroenerģijas cena tika koriģēta atbilstoši aktuālajām cenu prognozēm biržā, skaidroja SPRK.

Regulators, izvērtējot tarifu projektu un to veidojošo izmaksu pamatojumu, secināja, ka jaunie tarifi ir pamatoti un aprēķināti tādā apmērā, lai segtu SIA "Vinda" ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas.

Kopumā līdz šā gada 1. septembrim SPRK vērtēšanā bija 18 ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekti.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti