Brīvo darbvietu skaits Latvijā pusgadā sarucis par 4,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šā gada pirmā pusgada beigās aizņemto darbvietu skaits bija 872,5 tūkstoši, kas ir par 2,2 tūkstošiem jeb 0,2% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. 

 

Jūnija beigās privātajā sektorā bija par 0,6 tūkstošiem jeb 0,1% mazāk aizņemto darbvietu nekā pirms gada, sasniedzot 585 tūkstošus. Bet sabiedriskajā sektorā aizņemto darbvietu skaits saruka par 1,6 tūkstošiem jeb 0,5%, samazinoties līdz 287,4 tūkstošiem.

Aizņemto darbvietu skaits visstraujāk samazinājās finanšu un apdrošināšanas darbību nozarē – par 3,3% (samazinājums par 0,4 tūkstošiem), apstrādes rūpniecības nozarē – par 3% (3,5 tūkstošiem), valsts pārvaldes un aizsardzības nozarē – par 2,8% (1,8 tūkstošiem).

Aizņemto darbvietu skaits visstraujāk palielinājās informācijas un komunikācijas pakalpojumu nozarē – par 9,4% (pieaugums par 2,2 tūkstošiem), veselības un sociālās aprūpes nozarē – par 6,1% (3,5 tūkstošiem), nekustamo īpašumu nozarē – par 2,7% (0,7 tūkstošiem).

Profesiju pamatgrupās aizņemto darbvietu skaits visstraujāk palielinājās vienkāršo profesiju pamatgrupā – par 5,3% (pieaugums par 5,9 tūkstošiem), vecāko speciālistu pamatgrupā – par 3,6% (5,2 tūkstošiem), pakalpojumu darbinieku pamatgrupā – par 3,1% (4,3 tūkstošiem).

Savukārt brīvo darbvietu skaits pirmā pusgada beigās, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu pērn, ir sarucis par 0,2 tūkstošiem darbvietu jeb 4,5%, sasniedzot 3,9 tūkstošus, no tiem 2,3 tūkstoši sabiedriskajā sektorā un 1,5 tūkstoši privātajā sektorā.

Brīvo darbvietu īpatsvars kopējā darbvietu skaitā ir samazinājies no 0,5% pērnā gada jūnija beigās līdz 0,4% šā gada jūnija beigās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti