Biznesa ziņas 11.01.2010.

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Poligrāfijas grupa "Mūkusala" plāno sākt sarunas ar vairākiem poligrāfijas tirgus uzņēmējiem par apvienošanās iespējām, lai izveidotu Baltijas poligrāfijas uzņēmumu tīklu.

Pagājušajā nedēļā Latvijas lata ilgtermiņa procentu likme samazinājās, nokrītot līdz 5,64%, kas ir zemākā procentu likme kopš 2008. gada maija. RIGIBOR likmes krišanās saistīta ar valsts ekonomiskās situācijas skaidrību pēc valsts budžeta apstiprināšanas pagājušā gada decembrī. RIGIBOR samazināšanās ir ļoti labas ziņas kredītņēmējiem, kuru kredīti ņemti latos. SEB bankas sociālekonomiskas eksperts Edmunds Rudzītis stāsta, ka tā ir laba ziņa tiem, kuriem ir kredīti latos.
*
Eiropas Savienības Padome atbalstījusi Latvijas nodomu turpmāko triju gadu laikā tērēt astoņus miljonus latu lauksaimniecības zemes iegādei. Programmas ietvaros paredzēts atbalstīt tos lauksaimniekus, kuri vēlas iegādāties papildus platības savām saimniecībām. Valsts nolēmusi palīdzēt lauksaimniekiem dzēst kredītu procentus par zemes gabaliem, kas pirkti ar nodomu ražot lauksaimniecības produktus. Aprēķināts, ka vidēji saimniecībai Latvijā ir 15 hektāru lauksaimniecības zemes, kas ir pārāk maz, lai ieguldītais darbs nestu adekvātu peļņu. Tāpēc nolemts palīdzēt lauksaimniekiem iegādāties vēl ap 70 tūkstošiem hektāru zemes. Atbalstam var pieteikties līdz 2013. gada 31. decembrim.
*
Poligrāfijas grupa "Mūkusala" plāno sākt sarunas ar vairākiem poligrāfijas tirgus uzņēmējiem par apvienošanās iespējām, lai izveidotu Baltijas poligrāfijas uzņēmumu tīklu, tā biznesa portālam Nozare.lv paziņojis uzņēmuma vadītājs Visvaldis Trokša. Trokša uzsver, ka apvienojoties uzņēmēji varētu samazināt izmaksas, kā arī palielināt savu ražošanas kapacitāti. Turpinot strādāt atsevišķi vietējie uzņēmēji nespēj ielauzties Eiropas tirgū, jo nevar apmierināt Eiropas tirgus pieprasījumu. Trokša izteicis cerību, ka apvienošanās aprises varētu būt zināmas pavasarī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti