Biznesa ziņas 1, 01.12.2010.

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Rīgas NASDAQ OMX biržā kārtējo reizi tiks pārdotas valsts obligācijas.

Rīgas NASDAQ OMX biržā kārtējo reizi tiks pārdotas valsts obligācijas. Šodien investoriem piedāvās valsts parādzīmes 10 miljonu latu vērtībā, kuru dzēšanas termiņš ir nākamā gada 3. jūnijs. Tikmēr parādzīmes 15 miljonu latu vērtībā tiks emitētas uz gadu un tās dzēst varēs nākamā gada 3. decembrī. Norēķini par parādzīmju iegādāšanos izsludināti līdz piektdienai 3. decembrim un vienas obligācijas nominālvērtība noteikta 100 latu.
*
Veterināro medikamentu tirgotājs "Latvijas zoovetapgāde" šā gada deviņos mēnešos strādājis ar 8 procentu ienākumu pieaugumu. Uzņēmums apgrozījis 277 tūkstošus latu, bet zaudējumos norakstījis 74 tūkstošus. Salīdzinājumā ar pērno gadu, zaudējumu apjoms sarucis par teju 100 tūkstošiem. Savukārt uzņēmuma akcionāri 15. decembrī lems par uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus. Šobrīd "Latvijas zoovetapgādes" akcijas kotē Rīgas biržas otrajā sarakstā.
*
Aviokompānija "airBaltic" uzsākusi sadarbību ar mazumtirdzniecības tīklu veikalu "Maxima" par priekšapmaksas biļešu tirdzniecību. "Maxima" lojalitātes programmas klientiem ir iespēja divu nedēļu laikā iegādāties atlaižu kuponus, kurus varēs apmainīt pret tādas pašas vērtības biļetēm. Kuponu vērtībā ir 25, 35 un 45 lati. To cena ietver lidojuma izmaksas, nodokļus un transakcijas maksu, taču nesedz izmaksas par bagāžas reģistrāciju. Kā paskaidroja "airBaltic" pārstāvji, kuponi ir derīgi biļetēm vienā virzienā. Lai lidotu turp un atpakaļ, jāpērk divi kuponi.
*
Ar 26 procentu ienākumu kritumu aizvadītajā gadā strādājis "Daugavpils dzirnavnieks". Uzņēmums apgrozījis 4,8 miljonus latu pretstatā nepilniem 6,5 miljoniem 2008. gadā. "Daugavpils dzirnavnieka" peļņu tikmēr izdevies noturēt iepriekšējā gada līmenī, kad uzņēmums nopelnīja 100 tūkstošus latu. "Daugavpils dzirnavnieks" specializējas graudu pārstrādē, ražojot lopbarību.
*
Igaunijas starptautiskais autobusu pārvadātājs "Lux Express" nolēmis atklāt jaunu maršrutu no Igaunijas pilsētas Tartu. Autobusi divreiz dienā dosies ceļā uz Rīgu un Sanktpēterburgu. Šobrīd autobusu kompānija jau veic pārvadājumus ar vismaz 50 autobusiem, savienojot lielākās Baltijas un Krievijas pilsētas. Lielākās reģionālās pārstāvniecības "Lux Express" ir atvērtas Tallinā, Rīgā, Viļņā un Sanktpēterburgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti