Biznesa ziņas 05.02.2010.

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Janvārī visskatītākais televīzijas kanāls ir Latvijas Neatkarīgā televīzija, šādus datus apkopojusi pētījumu aģentūra TNS Latvija. LNT skatījušies vairāk nekā 13 procenti skatītāju.

Janvārī visskatītākais televīzijas kanāls ir Latvijas Neatkarīgā televīzija, šādus datus apkopojusi pētījumu aģentūra TNS Latvija. LNT skatījušies vairāk nekā 13 procenti skatītāju, kamēr otrajā vietā ierindojies kanāls TV3 ar 12,7 procentiem auditorijas. Līderu trio noslēdz Latvijas Televīzijas 1. kanāls, kuru skatījušies 10 procenti. Par skatītāko raidījumu atzītas LNT svētdienas ziņas ar 300 tūkstošu auditoriju, kam seko LTV1 raidījums De Facto, ar 244 tūkstošiem skatītāju.
*
Kuldīgas tiesa atzinusi gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA "Lankalni" maksātnespēju. Pagājušā gada septembrī "Lankalni" sāka pašlikvidācijas procesu, jo samazinoties iedzīvotāju pirktspējai, turpināt darbu nebija iespējams. Pašlaik uzņēmums meklē pircējus nesen uzceltajai lopkautuvei, par kuru interesi izrāda Lietuvas uzņēmums "Biovela Group". SIA "Lankalni" 2008. gadā cieta vairāk nekā 370 tūkstošu latu zaudējumus, apgrozot vairāk nekā 4 miljonus latu.
*
Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien lems par polietilēna maisiņu un iepakojumu ražotāja "Flexoplastic" maksātspēju, tā liecina BNS. Maksātnespējas lietu ierosināja uzņēmums "Flexoplastic Ecological", kuram par izejvielu piegādi palikts parādā vairāk nekā 250 tūkstoši latu. Tiesa lems, vai Flexoplastic ir spējīgs parādu atdot, jo 2008. gadā tas strādāja ar 230 tūkstošu latu zaudējumiem.
*
Globālā konsultāciju grupa "Hay Group" veikusi pētījumu par augstākā līmeņa vadītāju atalgojumu Baltijas valstīs. Vērtējot uz Baltijas valstu ienākumu vidējā līmeņa, visvairāk saņem Lietuvas vadītāji, par 11 procentiem virs kopējā atalgojuma, tad seko Igaunija ar 3 procentiem zem vidējā līmeņa un Latvija ar 9 procentiem zem Baltijas kopējā līmeņa. Aptuveni trešdaļa Baltijas uzņēmēju atzina, ka krīzes laikā ir paaugstinājuši vadītāju atalgojumu, kamēr pārējās divas trešdaļas atalgojumu nav mainījušas vai arī ir samazinājušas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti