Biznesa ziņas 04.02.2010.

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Polijas naftas uzņēmuma "PKN Orlen" lēmums pārdot savu meitasuzņēmumu "Orlen Lietuva", varētu būtiski ietekmēt Latvijas degvielas tirgu, tā pieļāvis degvielas tirgotāja "Virši-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš.

Polijas naftas uzņēmuma "PKN Orlen" lēmums pārdot savu meitasuzņēmumu "Orlen Lietuva", varētu būtiski ietekmēt Latvijas degvielas tirgu, tā pieļāvis degvielas tirgotāja "Virši-A" valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš. "Orlen Lietuva", kas līdz šim bija vairāk zināms kā "Mažeiķu nafta", varētu tikt pārdots Krievijas uzņēmējiem. Viennozīmīgi apgalvot, ka naftas rūpnīcas īpašnieku maiņa negatīvi ietekmēs Latvijas degvielas tirgu pagaidām ir pāragri, taču naftas piegādes caur Krievijas uzņēmumu kontroli viennozīmīgi piešķirs lielāku lomu Latvijas politiskajām un ekonomiskajām attiecībām ar Krieviju.
*
Auditoruzņēmuma "Ernst&Young Baltic" peļņa pagājušajā gadā sasniegusi gandrīz miljonu latu, tā atsaucoties uz "Lursoft" datiem raksta LETA. Salīdzinot ar iepriekšējo finanšu gadu, peļņas rādītāji pieauguši par nepilniem 25 procentiem. Savukārt auditorfirmas apgrozījums pieaudzis par 10 procentiem un sastāda nepilnus 8 miljonus latu. Starptautiskais uzņēmums "Ernst&Young" nodarbojas ar revīzijas un audita veikšanu un nodarbina 114 tūkstošus darbinieku vairāk nekā 140 pasaules valstīs.
*
Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" pārvilina pilotus no citām aviolīnijām, tā paziņojis uzņēmuma korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags. Laikā, kad citas aviokompānijas samazina reisu skaitu tāpat kā pilotu atalgojumu, "airBaltic" turpina maksāt stabilus ienākumus savas flotes pilotiem. Pagājušajā gadā nopelnītie 14 miljoni latu ļāvuši atvērt jaunus maršrutus, tāpēc vajadzība pēc pilotiem arī pieaugusi.
*
Kūdras ražotājs "Pindstrup Latvia" pagājušo finanšu gadu noslēdzis ar rekordlielu peļņu un apgrozījumu, tā liecina SIA "Lursoft" dati. Dānijas uzņēmumam piederošais kūdras uzņēmums nopelnījis 1,8 miljonus latu pie apgrozījuma 18 miljoni latu. Uzņēmums pieder Dānijas kompānijai "Pindstrup Mosebrug" un nodarbojas ar kūdras pārstrādi un eksportu.
*
Savukārt Būvmateriālu ražotājs "Baumit-Baltikum" šogad plāno palielināt ražošanas apjomus par 50 procentiem, tā raksta laikraksts "Dienas Bizness". "Baumit-Baltikum" sākotnēji plānoja ražošanu palielināt pat līdz 300 procentiem, bet kapacitāšu trūkums licis plānus mainīt. Pērn uzņēmums apgrozījis pusotru miljonu latu, pārdodot savu produkciju pārsvarā kaimiņvalstīs. Pagājušā gada aprīlī uzņēmums investēja nepilnus divus miljonus latu sauso būvmateriālu maisījumu rūpnīcas būvniecībā Koknesē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti