Bitkoinam kārtējais ievērojamais vērtības kritums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pasaulē vērtīgākā kriptovalūta – bitkoins – šodien zaudējusi vēl aptuveni trešo daļu no savas vērtības. Tas saistīts ar Ķīnas Tautas bankas paziņojumu, kas aizliedz izmantot šo kriptovalūtu norēķinos, kā arī kompānijas "Tesla" lēmumiem atteikties no bitkoinu izmantošanas. 

Kopš rekordaugstās vērtības sasniegšanas pagājušajā mēnesī, bitkoins ir zaudējis aptuveni pusi no tā vērtības, tagad sasniedzot nedaudz vairāk kā 30 000 dolāru. Šīsdienas kārtējais iespaidīgais vērtības kritums saistīts ar Ķīnas oficiālo varas iestāžu brīdinājumu neizmantot šo kriptovalūtu norēķinos, kā arī aicinājumu investoriem nenodarboties ar bitkoinu spekulāciju.

Šādam paziņojumam ir milzīga nozīme, jo Ķīnā tiek reģistrēti aptuveni 90% no visiem bitkoinu norēķiniem pasaulē.

Varas iestāžu lēmums tiek skaidrots ar Ķīnas vēlmi kontrolēt kapitāla plūsmu un novērst finanšu līdzekļu pārcelšanu uz citām valstīm, kā arī vēlmi kontrolēt finanšu tehnoloģiju sektoru kopumā. Tāpat Ķīnas centrālā banka cenšas popularizēt savu digitālo juaņu, kas pašlaik tiek testēta dažādos pilotprojektos.

Bitkoina tirgotāji gan norādīja, ka šādi Ķīnas Tautas bankas paziņojumi notiek diezgan regulāri un bitkoina turpmāko darbību īpaši neietekmēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti