Rīta Panorāma

Gaida pieteikumus 2022. gada vārdam, nevārdam un spārnotajam teicienam

Rīta Panorāma

Kosmiskās raķetes starts no Lielbritānijas daļēji veiksmīgs

Beļģijā pagarina kodolreaktoru darbības laiku

Beļģijā energocenu dēļ par desmit gadiem pagarina divu kodolreaktoru darbību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Beļģijā līdz 2035. gadam pagarināts divu kodolreaktoru darbības laiks. Tā iemesls ir enerģijas cenu straujais kāpums pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. 

Beļģija plānoja atteikties no kodolenerģijas izmantošanas jau 2025. gadā, bet Krievijas iebrukums Ukrainā un tā ietekme uz Beļģiju un kaimiņvalstīm lika pārdomāt. Beļģijas valdība pagājušā gada martā nolēma, ka divi reaktori kodolspēkstacijās pie Vācijas robežas un Antverpenes pilsētas tuvumā turpinās darbu, bet šomēnes panākta attiecīga vienošanās ar enerģētikas uzņēmumu "Engie". 

Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro uzsvēra, ka kodolreaktoru darbības laika pagarināšana ir būtisks solis, lai garantētu energoapgādes drošību nākamajā desmitgadē. 

Jāatgādina, ka arī lielās kaimiņvalsts Vācijas parlaments pagājušā gada novembrī atļāva atlikt valstī strādājošo atomelektrostaciju slēgšanu, lai izvairītos no iespējamā elektroenerģijas deficīta. Tomēr trīs stacijas darbosies tikai līdz šā gada 15. aprīlim. Savukārt cita Beļģijas kaimiņvalsts – Nīderlande – būvēs divas jaunas kodolstacijas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti