Baltkrievijā notiks Latvijas dienas «Taste Latvia»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 20.oktobra līdz 20.novembrim ar Latvijā ražotām precēm, pavāru meistarklasēm, dažādiem pasākumiem un Latvijas dizaina produkcijas prezentācijām varēs iepazīties Baltkrievijas iedzīvotāji. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mārketinga pasākumu ciklā notiks Latvijas dienas "Taste Latvia - Адчуй Латвію".

Kā norāda LIAA pārstāvji, pasākuma mērķis ir veicināt Latvijas tēla atpazīstamību, lai sekmētu Baltkrievijas tirgū jau esošo Latvijas uzņēmumu produkcijas noietu un paplašinātu divpusējo sadarbību.

Latviju šajās dienās pārstāvēs vairāk nekā 20 dažādu nozaru uzņēmumi, pārstāvot pārtiku, kosmētiku, tekstilu, rotaslietas, mājas lietas. Ar savu produkciju plaši tiks pārstāvēti Latvijas dizaineri.

Latvijas dienas atklās ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, ar kuru kopā uz Minsku dosies arī uzņēmēju delegācija. Biznesa delegācijas sastāvā ir 18 Latvijas vadošo uzņēmu pārstāvji no informācijas tehnoloģiju, telekomunikāciju, finanšu, metālapstrādes un mašīnbūves, pārtikas, dizaina, vides pakalpojumu un celtniecības nozarēm. Latvijas biznesa delegācijai Minskā paredzēts biznesa seminārs, diskusijas un individuālās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem, Latvijas dienu Baltkrievijā atklāšana, kā arī Baltkrievijas Augsto tehnoloģiju parka apmeklējums.

Visu mēnesi Latvijas dienās "Taste Latvia" Minskā notiks virkne pasākumu, kuru mērķis ir piesaistīt Baltkrievijas patērētāju uzmanību.

Tirdzniecības tīklā "Rubļevskij", kuram kopā ir 12 veikali, tiks izvietoti un ar akcijas "Taste Latvija" zīmi marķēti 50 Latvijas pārtikas produkti, piemēram, "Laimas" saldumi, "Cido" sulas, "Latfood" čipsi, "Kolumbijas" zivju konservi un citi.

Latvijas modes zīmola "Coo Culte" veikalā Minskā , kas ir izvietots  tirdzniecības centrā "Корона Замок",  būs pieejami arī Latvijas dizaineru "Munio Candela", "An &Angele", "Yoyio rotas", "Love Rain" radītie produkti.

Ar Latvijas virtuvi iepazīstinās Latvijas garšu eksperti. 21.oktobrī kulinārijas skolā "Oede" Minskā notiks Latvijas pavāru Ērika Dreibanta un Jura Dukaļska ("Trīs pavāri") meistarklase, uz kuru tiks aicināti nozares pārstāvji, mediju pārstāvji un blogeri.

2014.gadā Baltkrievija bija Latvijas divpadsmitais lielākais preču eksporta un vienpadsmitais lielākais preču importa partneris. 2014.gadā Latvijas preču eksports uz Baltkrieviju bija par 177,6 miljoniem eiro, kas ir par pieciem procentiem mazāk nekā 2013.gadā, bet imports no Baltkrievijas - 319,1 miljoni eiro, palielinoties par trīs procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Galvenās Latvijas eksporta preces uz Baltkrieviju ir ķīmiskās rūpniecības produkcija, pārtikas rūpniecības produkti un mašīnas, mehānismi. Visvairāk no Baltkrievijas ieved minerālproduktus - 63%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti