«Balticovo» sāk būvēt ārpus sprostiem turēto vistu kūtis; kopējās investīcijas – 8 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

AS "Balticovo" otrdien, 19. martā, sāka būvēt ārpus sprostiem turēto vistu kūtis. Projekta kopējās investīcijas sasniegs astoņus miljonus eiro, informē uzņēmumā.

"Projekta pirmajā fāzē, kas uzsākta pašlaik, plānots uzbūvēt trīs kūtis – divas dējējvistu kūtis un vienu jaunputnu kūti. Ar laiku varētu tikt uzbūvētas vēl vairākas dējējvistu kūtis," norāda "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Valdis Grimze atzīmē, ka projekta realizēšana ir atbilde uz Skandināvijas un Rietumeiropas pieprasījumu pēc 2. numura jeb ārpus sprostiem dētām olām un olu produktiem. Lai arī pašmāju tirgū pieprasījums pēc šīm olām ir samērā neliels, tas palielinās eksporta tirgos.

"Aug pieprasījums gan pēc olām, gan augstas pievienotās vērtības produktiem, piemēram, vārītām olām, olu kulteņiem un citiem produktiem, kas Latvijas tirgū vēl tikai sāk savu uznācienu, bet eksporta tirgos jau ir ļoti pieprasīti," skaidroja Grimze.

Pēc viņa teiktā, jaunās kūtis nodrošinās 260 000 jaunas dējējvistu vietas, tādējādi "Balticovo" dējējvistu un jaunputnu vietu skaits pārsniegs trīs miljonu slieksni.

Pašreizējais ārpus sprostiem dēto olu īpatsvars Latvijā ir aptuveni 5,5%. 2020. gada sākumā, kad jaunās kūtis plānots pabeigt, šis apjoms palielināsies līdz aptuveni 14% no kopējā Latvijas saražotā olu apjoma, lēš uzņēmumā.

"Balticovo" norāda, ka pašlaik uzņēmums eksportē 70% no saražotās produkcijas. 2017. gadā "Balticovo" apgrozījums sasniedza 52 miljonus eiro, uzņēmumā strādāja 283 darbinieki. Uzņēmuma īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju ir Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". "Balticovo" atrodas Iecavas novadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti