ASV ieviesīs jaunus tirdzniecības tarifus pret Ķīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

ASV svētdien ieviesīs jaunus tarifus pret Ķīnu. ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš norādīja, ka no 1.septembra Ķīnas precēm 300 miljardu ASV dolāru vērtībā tiks piemēroti 15% tarifi. Savienotās valstis jau iepriekš vairakkārt noteikušas un palielinājušas tarifus Ķīnas precēm, padziļinot tirdzniecības saspīlējumu abu lielvaru starpā.

Sākotnējais lielvaru strīds par Ķīnas iespējamo negodīgo tirdzniecības praksi kļuvis arvien dziļāks un tagad tiek uzskatīts jau par divu pasaules lielāko ekonomiku ģeopolitisku cīņu. No svētdienas Savienoto Valstu noteiktie tarifi, kas skars, piemēram, gaļas un siera produktus, šo cīņu padarīs vēl saspringtāku. 

ASV nosaka jaunus tarifus Ķīnai
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Uz izredzēm jau drīzumā noslēgt kādu vienošanos abu pušu starpā eksperti raugās skeptiski. Viņi norāda, ka kopš sarunu pārtraukšanas maijā abu pušu nostāja ir kļuvusi vēl stingrāka un situāciju sliktāku padara, piemēram, protesti Honkongā.

Pekina norādījusi, ka tai ir visi nepieciešamie līdzekļi, lai atbildētu šim ASV solim, tomēr Ķīna arī aicinājusi turpināt tirdzniecības sarunas. Arī ASV prezidents Donalds Tramps nesen uzsvēra, ka abas puses atsākušas sarunāties un drīzumā tiks sāktas pilnvērtīgas sarunas. Tomēr līdz gada beigām Vašingtona plāno noteikt tarifus gandrīz visam Ķīnas importam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti