ASV finanšu politiķis- ASV ir gatavas sniegt visu nepieciešamo atbalstu Latvijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 5 mēnešiem.

Šajās dienās Latvijā viesojās ASV Valsts kases sekretāra vietnieks Nīls Volins - ASV finanšu ministra vietnieks un līdz ar to arī viens no ietekmīgākajiem amerikāņu politiķiem, kas atbildīgs par ASV fiskālo politiku.

Šajās dienās Latvijā viesojās ASV Valsts kases sekretāra vietnieks Nīls Volins. Tiekoties ar Latvijas vadošajām amatpersonām Volins apspriedis ASV un Latvijas sadarbību, kā arī atkārtoti paudis atbalstu Latvijas centieniem pārvarēt ekonomisko krīzi.
Šorīt Volins kungam bija saruna arī ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču. Pēc šīs tikšanās abas amatpersonas tikās ar žurnālistiem.
*
Nīls Volins ir ASV Valsts kases sekretāra vietnieks, jeb vienkāršāk sakot - ASV finanšu ministra vietnieks un līdz ar to arī viens no ietekmīgākajiem amerikāņu politiķiem, kas atbildīgs par ASV fiskālo politiku. Līdz ar to var droši apgalvot, ka mūs ir apciemojis viens no pasaules lielākās un ietekmīgākās ekonomikas veidotājiem.
Volina kungs atgādināja, ka šī ir jau viņa otrā vizīte Latvijā. Pirmo reizi viņš mūsu valstī viesojās 1994. gadā kopā ar ASV prezidentu Bilu Klintonu. Nīls Volins norāda, ka ir patīkami pārsteigts par to, kāds progress ir sasniegts Latvijā šo 16 gadu laikā.
Volins uzsvēra, ka Latvija ir nozīmīgs ASV sadarbības partneris gan drošības jomā, īpaši uzsverot operāciju Afganistānā, gan arī protams ekonomikas jomā.
- Vizītes laikā Volins ticies ar premjerministru Valdi Dombrovski, Saeimas spīkeri Solvitu āboltiņu, kā arī ar Saeimā pārstāvēto partiju pārstāvjiem. Amatpersonas diskutējušas par līdz šim veiktajiem taupības pasākumiem, cenšoties pārvarēt ekonomisko krīzi. Kā norādīja Volins, Latvija ir izvēlējusies diezgan unikālu ceļu un ir panākts milzīgs progress, taču patiesie darba augļi gaidāmi tikai nākotnē.
- ASV pārstāvis uzsvēris, ka ir patīkami pārsteigts par Latvijas politiķu izvēlēto kursu un apņemšanos šo kursu turpināt. Viņš arī uzsvēra, ka ASV ir gatavas sniegt visu nepieciešamo atbalstu.
Savukārt Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs atzīmēja, ka ekonomiskās atveseļošanās ceļā pašlaik jau var redzēt gaismu tuneļa galā, līdz ar to pašlaik ir arī vieglāk komentēt līdz šim padarīto un vēl darāmo.
Rimšēvičs izteica pateicību Amerikas Savienotajām valstīm par iepriekšējos gados sniegtajiem padomiem un atbalstu, bez kā būtu grūti panākt daudzu starptautisko aizdevēju piekrišanu īstenotajiem pasākumiem. Protams, bez ASV atbalsta arī nebūtu iespējams sasniegt līdzšinējo progresu.
Arī Latvijas Bankas prezidents pauda pārliecību, ka Latvijas izkļūšana no ekonomiskās krīzes kļūs par pasaules veiksmes stāstu, par ko nākotnē rakstīs ekonomikas grāmatās. Viņš ir pārliecināts, ka pašreizējā ekonomikas atveseļošanas programma ļaus veicināt eksportu, radīt jaunas darba vietas un piesaistīt papildus ārvalstu investīcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti