ASV Centrālā banka samazina aizdevumu procentu likmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) centrālā banka - Federālā rezervju sistēma - pirmo reizi kopš 2008. gada samazinājusi bāzes procentlikmi aizdevumiem. Ziņa jau izraisījusi akciju cenas samazināšanos un dolāra vērtības pieaugumu.  

Sistēmas Atvērtā tirgus komiteja informēja, ka bāzes procentu likmes samazinātas par procenta ceturto daļu un turpmāk būs robežās no 2 līdz 2,25 procentiem.

Banka arī nesamazinās tās īpašumā esošo vērstpapīru daudzumu. Šādu prasību Federālai rezervju sistēmai iepriekš izteica prezidents Donalds Tramps, tomēr tās vadība noliedz pakļaušanos spiedienam. Par to liecina arī Baltā nama saimnieka kritiskie izteikumi, ka bankas vadītājs esot visus pievīlis, jo tirgus no viņa un Federālās rezervju sistēmas gribēja dzirdēt plānus par ilgtermiņa likmju samazināšanas ciklu. Tas palīdzētu Amerikai turēties vienā solī ar Ķīnu, Eiropas Savienību un citām pasaules valstīm. 

Līdzīgi izsakās arī vairāki žurnālistu aptaujātie banku pārstāvji. Eksperti arī atgādināja, ka likmes tiek samazinātas, lai padarītu lētāku aizņemšanos un veicinātu ekonomisko aktivitāti. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti