Rīta Panorāma

Zoom intervija ar Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāju Ingūnu Gulbi

Rīta Panorāma

Hemptonas pilī Londonā notiek tulpju festivāls

ASV atjauno sankcijas pret Baltkrievijas uzņēmumiem

ASV atjauno sankcijas pret Baltkrievijas uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) atjaunojušas sankcijas pret deviņiem Baltkrievijas valsts uzņēmumiem. Tā iemesls ir rietumvalstu neatzītā valsts līdera Aleksandra Lukašenko vēršanās pret opozīcijas pārstāvjiem.

Valsts sekretāra Entonija Blinkena paziņojumā norādīts, ka ierobežojumi ir sekas atklātai cilvēktiesību ignorēšanai un starptautisko saistību nepildīšanai.

ASV arī aicina Baltkrievijas varas iestādes nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot visus prettiesiski aizturētos un ieslodzītos.

Savukārt ASV Finanšu ministrija norādījusi, ka visiem uzņēmumiem līdz 3. jūnijam jāpārtrauc darījumi ar šīm baltkrievu firmām vai jārēķinās ar soda sankcijām.

Vašingtona 2015. gadā apturēja iepriekš noteiktās sankcijas pret Baltkrievijas uzņēmumiem, tai skaitā pret lielo valsts kompāniju "Belneftehim", jo valstī bija vērojams neliels progress cilvēktiesību un demokrātijas jomā.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija jau 31. martā brīdināja, ka sankcijas tiks atjaunotas, ja Minska neatbrīvos politieslodzītos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti