«airBaltic» par aptuveni 12,6 miljoniem eiro pirks lidojumu simulatoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" no globālā aviācijas apmācības līdera "CAE" pasūtījusi "Airbus A220" D līmeņa lidojumu simulatoru. Jauno "CAE 7000XR" sērijas simulatoru paredzēts saņemt līdz 2019. gada beigām, un tas izmaksās aptuveni 12,6 miljonus eiro, informē aviokompānijā.

Simulateur A350
Simulateur A350
"Flotes modernizācija ar līdz pat 80 "Airbus A220-300" lidmašīnām nozīmē, ka mums kā lidsabiedrībai būs jāapmāca simtiem jau esošo un nākotnes pilotu. Modernais lidojumu simulators atradīsies netālu no mūsu galvenā biroja un nodrošinās tik ļoti nepieciešamo apmācību vienkāršību, kā arī izmaksu efektivitāti," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

 

Viņš piebilda, ka jaunais simulators papildinās "airBaltic Training" centra unikalitāti, jo Eiropā ir tikai divi "Airbus A220" simulatori. Šis būs jaunākais šāda veida simulators pasaulē. Simulators atradīsies "airBaltic Training" centrā starptautiskajā lidostā "Rīga".

Jautāti, cik "airBaltic" maksās par simulatoru, lidsabiedrībā portālam LSM.lv norādīja, ka "Airbus A220" D līmeņa lidojumu simulatora cena ir atkarīga no tā komplektācijas, un atbilstoši kataloga cenām sasniedz aptuveni 20 miljonus Kanādas dolārus jeb 12,6 miljonus eiro.

"airBaltic" pasūtījusi pilnībā aprīkotu simulatoru, kas piedāvā "60 Stroke Electric Motion" sistēmu, kā arī modernāko vizuālo sistēmu, ko veido četru miljonu megapikseļu LED projektoru sistēma un dubulti acu līmeņa displeji. "CAE 7000XR" sērijas lidojumu simulators, kas aprīkots ar "CAE" "Tropos 6000XR" vizuālo sistēmu, tiks izmantots, lai apmierinātu aizvien pieaugošās pilotu apmācību vajadzības "airBaltic Training".

KONTEKSTS:

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot savienojumus no Rīgas uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti