«Latvijas propāna gāzi» soda par starptautisko sankciju pārkāpšanas mēģinājumu

Prokuratūra šogad kopš augusta piemērojusi naudas sodus diviem uzņēmējiem lietās par starptautisko sankciju pārkāpšanu vai mēģinājumu to darīt, noskaidroja aģentūra LETA.

Vienam no "Latvijas propāna gāzes" līdzīpašniekiem Anatolijam Černiham par sankciju pārkāpšanas mēģinājumu, kas izdarīts 2022. gada 23. maijā, piemērots 12 400 eiro sods.

Tāpat prokuratūra piemērojusi piespiedu ietekmēšanas līdzekļus "Latvijas propāna gāzei", kam noteikta tiesību ierobežošana uz vienu gadu veikt darījumus ar Baltkrievijas vai Baltkrievijā reģistrētiem uzņēmumiem.

No uzņēmuma veikta naudas piedziņa 24 800 eiro apmērā un piemērota mantas konfiskācija 9500 eiro vērtībā.

Arī 64 008 eiro, kas atradās bankā, prokuratūra atzina par ar noziedzīgu nodarījumu saistītu mantu un nolēma konfiscēt.

Lietu izmeklēja Valsts drošības dienests (VDD), kas, neminot personas vārdu, iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka kriminālprocesu dienests sāka 2022. gada 28. septembrī un izmeklēšana bija saistīta ar dzelzs un tērauda produkcijas darījumiem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Latvijas propāna gāzes" īpašnieki ir pati "Latvijas propāna gāze" (49%), SIA "AC gāze" (20,5%), kuras vienīgais īpašnieks ir Anatolijs Černihs, SIA "Fly Gas" (20,5%), kuras vienīgais īpašnieks ir Aleksandrs Siņegubovs, kā arī tiešā veidā Černihs (5%) un Siņegubovs (5%). 2022. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 101,4 miljoni eiro, bet peļņa – 3 miljoni eiro.

Citā lietā prokuratūra kādam uzņēmējam piemērojusi 7440 eiro sodu par to, ka viņš pārkāpa Eiropas Savienības noteiktās sankcijas. Savukārt uzņēmumam piemērots piespiedu ietekmēšanas līdzeklis – aizliegums importēt preces no Baltkrievijas uz diviem gadiem.

Persona, būdama viens no uzņēmuma valdes locekļiem, importēja no Baltkrievijas Latvijā 21,3 tonnas linu spaļu granulu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti