Krustpunktā

Krustpunktā: Vai "Rail Baltica" pabrauks Rīgai garām?

Krustpunktā

Krustpunktā: Partijas sāk gatavoties nākamā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Krustpunktā izvaicājam zemkopības ministru Armandu Krauzi

ZZS rosinās pie pārtikas cenu zīmēm veikalos likt produkta izcelsmes valsts karodziņus

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija drīzumā nāks klajā ar priekšlikumu pie pārtikas cenu zīmēm veikalos likt produkta izcelsmes valstu karodziņu, tādējādi skaidrāk norādot, no kurienes nāk attiecīgais produkts. To intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Runājot par veikalos arvien pieejamo agresorvalstu pārtiku, ministrs klāstīja, ka, viņaprāt, vispār vajadzētu aizliegt Eiropas Savienībā (ES) ievest pārtiku no Krievijas. Šāds priekšlikums izteikts ES Padomē, kur par to sarunas atsāksies decembrī. 

"Aizliegumus ES ievest kaut kādus produktus pieņem ES līmenī. (..) 

Ir valstis, no kurām ir atsaucība, piemēram, kaimiņvalstīm. Ļoti pozitīvi ar lietuviešiem un igauņiem aprunājos. Bet dažas Eiropas dienvidu valstis skatās piesardzīgi.

Tas arī ir saprotams, jo graudi tiek importēti arī uz šīm valstīm no Krievijas," klāstīja ministrs, atzīstot, ka šajā jautājumā būs grūti vienoties.

Ministrs atzina, ka ir svarīgi, ko veikalos redz mūsu patērētāji. Tāpēc ZZS Saeimas frakcijas deputāti pēc konsultācijām ar juristiem nāks klajā ar priekšlikumu, ka pie pārtikas cenu zīmēm veikalos jāpievieno labi saskatāms produkta izcelsmes valsts karodziņš.

"Tas, pirmkārt, veicinātu to, ka patērētājs uzreiz ierauga Latvijas produktus. Otrkārt, šādā veidā mēs uzreiz ieraugām Krievijas, Baltkrievijas produktus, ja tādi parādās.

Protams, jebkuras valsts produktus, jo nedrīkstam diskriminēt un pateikt, ka tikai Krievijas karodziņi jāliek. Šis priekšlikums tiks virzīts, un es ceru, ka deputāti to atbalstīs," klāstīja Krauze.

Ministrs klāstīja: prasību pārtikas cenu zīmei pievienot izcelsmes valsts karodziņus plānots noteikt likumā. Tas, cik ātri tiks pieņemtas attiecīgās izmaiņas, būs atkarīgs no Saeimas deputātiem.

"Nedomāju, ka šo likumu izskatīs vienas dienas laikā, bet es ceru, ka nākamā gada sākumā tas varētu tikt ieviests un deputāti ar šo likumu ātri strādās," teica zemkopības ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti