Dienas ziņas

"Sirdspuksti Ukrainai" apceļo Latviju

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Latvijā pieaug tūristu skaits

Ja dienvidos par karstu, brauc uz Liepāju – pilsētā šovasar par 15% vairāk tūristu

Liepāja šovasar izjūt tūristu skaita pieaugumu –  šā gada 2. ceturksnī uzņemti teju 30 tūkstoši pilsētas viesu. Tas ir par 15% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā. Arī ceļotāju vidējais uzturēšanās ilgums Liepājas naktsmītnēs sasniedzis gandrīz divas dienas, kas parāda, ka pilsēta savus viesus spēj ieinteresēt uzkavēties ilgāk. Liepājas reģiona tūrisma birojs kā iespējamos iemeslus min atceltos kovida pandēmijas ierobežojumus, plašo pasākumu klāstu un jau maijā piedzīvotos siltos laikapstākļus.

"Primāri tie ir laikapstākļi, jo mums ir pludmales pieejamība un arī plašās iespējas, ko pludmalē darīt, kā arī dažādi pasākumi, kas šogad Liepājā bija nemainīgi – "Summer Sound", "Prāta vētra", arī aviācijas šovs, dažādas sporta nometnes un turnīri," skaidroja viesnīcas "Maestro Design Hotel" vadītāja Gita Stankus.

Liepājā šogad 2. ceturksnī nakšņojuši tūristi no 77 dažādām valstīm. Visbiežāk – no Lietuvas, Vācijas un Igaunijas. 

"Šajā ceturksnī mums ir nākušas klāt top 10 tādas valstis kā Polija, Dānija, Zviedrija, kas iepriekš bija zem top 10.

Tas varētu būt saistīts ar to, ka dienvidu reģionos bija liels karstums jau no maija un jūnija, tāpēc it īpaši Skandināvijas valstu iedzīvotāji izvēlējās ceļot uz viņiem saprotamākiem klimata apstākļiem,"

pieļāva Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja valdes locekle Sintija Pusaudze.

Populārs apskates objekts, pēc tūrisma centra novērojumiem, nemainīgi jau daudzus gadus ir Karostas cietums. Šo Eiropā vienīgo tūristiem atvērto militāro cietumu vasarā apmeklē vidēji ap 12 000 tūristu.

Karostas cietuma pārstāvji novērojuši, ka tūristu skaits atkal sasniedzis pirmspandēmijas laika rādītājus.

"Izteikta tendence mums bija Skandināvija. Ļoti jūtama bija Somija. Brīžiem ir pat vairākas ģimenes vienā stundā tieši no Somijas. Protams, brāļi lietuvieši – tie jau mūs ir iecienījuši, brauc gan ar ģimenēm, gan ar autobusiem," stāsta Liepājas Karostas cietums administratore Lāsma Ruzgailo. 

Karostas cietumā satiktie ārzemju tūristi atzina, ka Liepāju apmeklēt izvēlējušies tās vēstures dēļ. 

"Mani interesē vēsture un tas, kas notika padomju laikā, un kā latviešu kopiena panāca neatkarību. Gribēju uzzināt vairāk par šausminošajiem notikumiem, kas šeit norisinājās. Tas nelika man vilties. Bija labi!" atzina Leonardo, tūrists no Libānas.

Savukārt tūriste no Vācijas Haidija sacīja, ka uz Liepāju atbraukuši, uzzinot par Karostas cietumu: "Tā kā Baltijas reģions ir ļoti bagāts ar vēsturiskiem notikumiem, nolēmām, ka mums noteikti jāredz šī vieta."

Centrālajā statistikas pārvaldē norādīja, ka šā gada otrajā ceturksnī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti par gandrīz 14% vairāk tūristu nekā pērn. Mūsu valsti šajā laikā apmeklējuši vairāk nekā 630 tūkstoši ārzemnieku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti