Britiem bažas par Karaliskā pasta pārdošanu Čehijas miljardierim

Britu medijs "The Guardian" vēsta, ka Lielbritānijas pasta pakalpojumu kompānijas "Royal Mail" pārdošana ārvalstu uzņēmumam varētu apdraudēt 500 gadus vecā valsts dienesta darbību un to nelabvēlīgi izjutīs pasta pakalpojuma saņēmēji.

Trešdien tika publiskota informācija, ka Lielbritānijas pasta pakalpojumu kompānijas "Royal Mail" mātesuzņēmums "International Distributions Services" ir pieņēmis čehu miljardiera Daniela Kržetinska izteikto pārņemšanas piedāvājumu vairāk nekā četru miljardu eiro apmērā.

Medijs paudis bažas par faktu, ka privāts finansists pārņems "Royal Mail", jo ilgtermiņā viss, kas saistīts ar 500 gadus seno iestādi, varētu būt apdraudēts.

Virkni saistību, ko Čehijas miljardieris piedāvājumā par pasta pakalpojumu uzņēmuma iegādi solījis turēt, jau pēc dažiem gadiem būs iespējams pārskatīt.

"The Guardian" uzsver, ka ir apdraudētas Karaliskā pasta attiecības ar 28 miljoniem mājsaimniecību un vairāk nekā 5 miljoniem uzņēmumu.

Galvenais jautājums ir, vai klienti joprojām varēs atļauties nosūtīt vēstuli pa pastu.

Vēl viens jautājums ir, vai jaunā īpašnieka biznesa modelis negatīvi neietekmēs lauku iedzīvotājus un vecāka gadagājuma cilvēkus, jo viņu vajadzības varētu tikt ignorētas, lai uzlabotu uzņēmuma rentabilitāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti