Dienas ziņas

Liepājniekiem EP vēlēšanās svarīga valsts drošība

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Telefonkrāpnieki no uzņēmuma izkrāpj miljonu eiro

Telefonkrāpnieki no uzņēmuma izkrāpj miljonu eiro

Krāpniecības gadījumi internetā un pa telefonu kļuvuši par tik ikdienišķu lietu, ka šobrīd jau var teikt, ka teju katrs būs saskāries ar krāpnieku mēģinājumiem nozagt datus vai naudu. Īpaši skaļš gadījums piedzīvots šajā gadā, kad caur uzņēmuma grāmatvedi no kompānijas vienā reizē izkrāpts vesels miljons eiro.

Kā norādīja Finanšu nozares asociācijā, tieši uzņēmumi ir pakļauti lielākam riskam vienā reizē krāpniekiem pazaudēt lielākas summas, jo tiem uzlikti lielāki darījumu limiti nekā privātpersonām.

Konkrētajā situācijā uzņēmuma grāmatvedis iekritis klasiskā telefona krāpnieku slazdā. No citiem gadījumiem atšķirīga tikai milzīgā summa.

Mācoties no šī, asociācija iesaka citiem uzņēmumiem ieviest zināmu aizsardzību.

"Uzņēmumiem un arī uzņēmumu darbiniekiem, kuriem ir pilnvaras veikt maksājumus, ir jāsaprot – tam nevajadzētu būt neuzticības jautājumam, bet gan finanšu drošības jautājums. Šajā gadījumā bankās pastāv dažādi rīki uzņēmumiem, kā vienkāršot šos procesus – šīm pilnvarotajām personām ir iespējas noteikt zemākus limitus," norādīja Finanšu nozares asociācijas padomnieks Armands Onzuls.

Papildus tam aizsardzībai var noteikt, ka maksājumus veic tikai no vienas interneta IP adreses. Tāpat var ieviest divu pakāpju maksājuma apstiprinājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti