De Facto

Ieskats 28. aprīļa "De Facto" tematos

De Facto

Aizdomīgi kredīti FKTK darbinieces bijušajā darbavietā

"Ušakova saraksts" - jauni vārdi "Rīgas Satiksmes" konsultantu tīklā

28 ar «Saskaņu» saistīti «Rīgas satiksmes» konsultanti. Kas viņi ir?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vairāki simti līgumi ar aptuveni 60 cilvēkiem. Tik daudz līgumu pēdējos trijos gados noslēgusi "Rīgas satiksme" (RS) ar privātpersonām. Informācija par šiem visiem līgumiem nokļuvusi LTV raidījuma “De facto” rīcībā. Pēc “De facto” aprēķiniem, 28 no viņiem tieši vai pastarpināti saistīti ar “Saskaņu”, Nilu Ušakovu vai Rīgas domes struktūrām, kur strādājušie par konsultantu darbu saņēmuši gandrīz 600 000 eiro

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieļauj, ka RS noslēgtie konsultantu līgumi bijuši fiktīvi.

Starp “līgumniekiem” – Ušakova draugs, sabiedriskā radio žurnālists, Daugavpils domes deputāts no “Saskaņas” un daudzi citi.

Var secināt, ka šos cilvēkus parakstīt līgumus ar RS aicināja tieši Leons Bemhens. Viņš arī parakstīja atskaites par padarīto – apejot “līgumnieku” formālos priekšniekus. Līdzīga shēma bija izmantota arī “Rīgas namu pārvaldniekā” - prokuratūra uzskata, ka vairāki cilvēki tur bijuši nodarbināti fiktīvi. Ušakovs savu draugu, partijai pietuvināto un žurnālistu algošanu RS nekomentē.
 

Piedāvājam īsu aprakstu par katru no šiem cilvēkiem, kā arī to, kā viņi paši un RS skaidro padarīto:

Žurnālisti

  1. Konstantīns Gaņins (Kazakovs)
  2. Dmitrijs Ličkovskis
  3. Irēna Poltoraka
  4. Inna Karpoviča
  5. Laila Īvāna
  6. Olga Portnova

“Saskaņas” aktīvisti, bijušie un esošie politiķi

  1. Inna Belokurova
  2. Sandris Bergmanis
  3. Andris Bērziņš
  4. Aleksejs Futs
  5. Valērijs Kononovs
  6. Jefimijs Klementjevs
  7. Igors Kuzmuks
  8. Maksims Marčenkovs
  9. Viktors Paškovs
  10. Aleksandrs Sakovskis
  11. Gunta Šagbazjana
  12. Nikolajs Zaharovs

Rīgas Domes, tās struktūru darbinieki un bijušie darbinieki

  1. Inita Andžāne
  2. Uģis Broža
  3. Juris Kokins
  4. Andris Konošonoks
  5. Inga Pelša
  6. Tatjana Sergejeva-Zusko
  7. Ineta Zalāne

Citi

  1. Nordāls Meibergs
  2. Igors Puntuss
  3. Ivans Staļnojs

Žurnālisti

1. Konstantīns Gaņins (Kazakovs)

Bijušais Radio Balkom, TV5 raidījuma “Naša Tema” žurnālists, kopš 2014. gada strādāja Latvijas Radio 4, producēja un vadīja aktuāli politisko raidījumu “Otkritij vopros” (Atklātais jautājums). Raidījumā bieži piedalījušies “Saskaņas” politiķi. No darba radio aizgājis 2019. gada marta vidū, kad viņa vārds pirmo reizi izskanēja sakarā ar “Rīgas satiksmi”.

“Rīgas satiksmē” strādāja jau kopš 2010.gada, pēdējos gados pelnīja aptuveni 3 000 eiro mēnesī.   

Kazakova atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 37 680 eiro
  • 2017. gads - 37 680 eiro
  • 2018. gads -  37 680 eiro

“Rīgas satiksme” uzskaita Gaņina darbus 2018. gadā: “Priekšlikumi informatīvās pieturvietu plāksnītes izstrādei; organizatorisks atbalsts jaunā dizaina dzeltenā e-talona pasākumam; sniegti priekšlikumi infografiku izstrādei; organizatorisks atbalsts klientu informēšanai par plānotajām sabiedriskā transporta maršrutu izmaiņām; sniegti priekšlikumi jaunu informatīvo kampaņu izstrādei; sniegti priekšlikumi darbinieku apmierinātības pētījuma anketas labojumiem; sniegti priekšlikumi informācijas izvietošanai uz sabiedriskā transporta maršrutu kartēm pieturvietu nojumēs; sniegti priekšlikumi saistībā ar komunikācijas jautājumiem par bērniem, kuri sabiedriskajā transportā ir vieni; sniegti priekšlikumi normatīvo aktu nepieciešamībai par vienotu video izvietošanu sabiedriskajā transportā; organizatorisks atbalsts ''Rīgas satiksmes'' darbinieku sanāksmju organizēšanā”.

Dokumentālus pierādījumu Kazakova darbam “Rīgas satiksmē” nepiedāvā. Viņš pats savu darbu sarakstē ar “De facto” apraksta šādi: “Palīdzēju organizēt prezentācijas un preses konferences, piedalījos skolēnu zīmējumu konkursa organizēšanā, palīdzēju veicināt projektus, saistītus ar sabiedrisko attiecību dienesta efektivitātes uzlabošanu utt.”

2. Dmitrijs Ličkovskis

Ličkovskis ir žurnāla “Patron” galvenais redaktors un Pirmā Baltijas kanāla ziņu dienesta producents. Viņš Ušakovu sauc par savu tuvu draugu un "Rīgas satiksmē" strādāja no 2016. gada 1. februāra līdz 2018. gada 31. decembrim.

Ličkovska atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 25 539 eiro
  • 2017. gads - 27 860 eiro
  • 2018. gads -  28 152 eiro

"Rīgas satiksmes" skaidrojums par to, ko Ličkovskis darīja uzņēmumā: “Veica satura veidošanu un rediģēšanu sabiedriskā transportā izvietojamos informatīvajos materiālos – monitoros izvietotajai informācijai”.

(Ličkovska veidots video)

3. Irēna Poltoraka

Žurnāla “Patron” un citu mediju žurnāliste. "Rīgas satiksmē" no 2016. gada 1. februāra līdz 2018. gada 28. decembrim.

Poltorakas atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 25 539 eiro
  • 2017. gads - 27 860 eiro
  • 2018. gads-  27 925 eiro

"Rīgas satiksmes" skaidrojums par to, ko Poltoraka darīja uzņēmumā: “Pamatā veica informācijas sagatavošanu un satura veidošanu uzņēmuma iekšienē izvietotajiem informācijas stendiem”.

4. Inna Karpoviča

Bijusī žurnāliste un žurnālista Abika Elkina sieva. "Rīgas satiksmē" no 2018. gada 19. martam līdz 2018. gada 18. decembrim.

Karpovičas pienākumi uzņēmumā: “Sniegt konsultācijas un organizatorisko atbalstu RP SIA “Rīgas satiksme” ekspozīcijas izveidei”.

Nila Ušakova biroja darbinieki

5. Laila Ivāna un 6. Olga Portnova

Laila Ivāna - bijusī Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, tagad mēra padomniece un preses sekretāre, Olga Portnova – mēra padomniece un Saeimas deputātes Regīnas Ločmeles-Luņovas palīdze.

RS skaidrojums par to, ko Ivāna un Portnova darījušas uzņēmumā: “Pienākums bija radīt saturu un informēt klientus par būtiskām aktualitātēm sabiedriskā transporta kustībā ārpus ''Rīgas satiksmes'' darba laika, piemēram, darba dienās pēc plkst.16.30, kā arī brīvdienās. Tāpat Olga Portnova un Laila Ivāna konsultēja “Rīgas satiksmes” vadību dažādos komunikācijas jautājumos, kas saistījās starp Rīgas domi un ''Rīgas satiksmi'', kā, piemēram, Skanstes tramvajs, Rīdzinieka karte, Ūdeņraža ražošanas un uzpildes stacija u.c.”

Raidījumas “De facto” noskaidroja, ka laikā, kad Ivāna un Portnova strādāja “Rīgas satiksmē”, ieraksti uzņēmuma soctīklos ārpus darba laika bijuši vien dažas reizes mēnesī. Tikai pēc abu konsultantu aiziešanas no RS uzņēmums sācis aktīvi komunicēt sociālajos tīklos ārpus darba laika.

Līgumu termiņš: 01.02.2016 - 21.12.2018

Ivānas atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 23 942 eiro
  • 2017. gads - 26 119 eiro
  • 2018. gads-  25 684 eiro

Portnovas alga “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 23 942 eiro
  • 2017. gads - 26 119 eiro
  • 2018. gads-  31 232 eiro

“Saskaņas” aktīvisti, bijušie un esošie politiķi

7. Inna Belokurova

Bijusī “Saskaņas centra” biroja organizatoriskā darba koordinatore, Latvijas Sociālistiskās partija valdes locekle, 2013. gada pašvaldību vēlēšanās kandidēja no “Saskaņas centra” un ”Gods kalpot Rīgai” saraksta, bet netika ievēlēta.

Līgumu termiņš: 18.12.2017 - 17.12.2018.

Belokurovas pienākumi "Rīgas satiksmē" – dokumentu skenēšana, dokumentu hronoloģiskā sakārtošana.

8. Sandris Bergmanis

Rīgas domes deputāts no “Saskaņas”.

Līgumu termiņš: 21.07.2017  - 17.12.2018

Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs “Re:Baltica”, izpētot Bergmaņa sniegtās atskaites, “Rīgas satiksmes” skaidrojumus un citu iesaistīto pušu atbildes, secināja: deputāts atskaitēs par padarīto norādījis darbus, kurus veikuši citi un kas padarīti jau pirms viņa parādīšanās uzņēmuma algu sarakstos.

 Atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2017. gads -  14 500 eiro
  • 2018. gads -  31 900 eiro

Ziedojumi partijai un biedra naudas:

  • 2017. gadā – 12 500 eiro
  • 2018. gadā – 17 000 eiro

9. Andris Bērziņš

Rīgas domes deputāts no “Gods kalpot Rīgai”, līdz 2013. gadam - “Rīgas satiksmes” valdes loceklis.

“Rīgas satiksmei” konsultācijas sniedza kopš 2013. gada.

Pienākumi “Rīgas satiksmē” - konsultācijas par darba tirgus tendencēm un attīstību, 2018. gadā arī konsultācijas par iespējām ievest darbaspēku no ārvalstīm, taču šis projekts iesaldēts un neviens ārzemnieks "Rīgas satiksmē" nestrādā. Deputāta gatavotās atskaites ne uzņēmumā, ne pats Bērziņš raidījumam “De facto” neatsūtīja.

"Rīgas satiksmē" skaidrojums par Bērziņa darba rezultātiem: “Andris Bērziņš sniedzis konsultācijas par personāla pārvaldības procesu uzlabošanai (piemēram, attīstot dažādus elektroniskos risinājumus personāla procesu pārvaldībā - tādus kā atvaļinājumu elektroniskais plānotājs un elektroniska pieteikšanās atvaļinājumiem); dalībai projektos (piemēram, projekts "Elastīga bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšana darbiniekiem, kas strādā nestandarta darba laiku", projekts "Darba vidē balstītas mācības"); par jautājumiem saistībā ar darba koplīguma izpildi un sadarbību ar arodbiedrībām; darba normēšanai un darba efektivitātes uzlabošanai (piemēram, sagatavotas struktūrvienību struktūrshēmas un nolikumi jaunā redakcijā un apstiprināti valdē); darbinieku kvalifikācijas novērtēšanai (piemēram, izstrādātas strādnieku amata darbinieku kvalifikācijas prasības un veikta amata kategoriju piešķiršana); iekšējo normatīvo aktu un dokumentu izstrādē (piemēram, izstrādātas instrukcijas, kas reglamentē darba samaksu un samaksas elementus, dažādu labumu piešķiršanu, papildatvaļinājumus, apbalvojumus, ilglaicīgas un īslaicīgas prombūtnes pārvaldību)”.

To, kāpēc nav piesaistīts darbaspēks no ārvalstīm, "Rīgas satiksmē" skaidro šādi: “Jāatzīmē, ka viesstrādnieku ievešanas pakalpojumu veikšanai nepieciešama licence, kuras nav lielākajai daļai no šādu pakalpojumu piedāvājošiem uzņēmumiem". "Rīgas satiksmē" šobrīd nav nodarbināts neviens viesstrādnieks. Projekts šobrīd ir iesaldēts, pamatojoties uz lielajām izmaksām, viesstrādnieku ievešanas nosacījumiem/termiņiem, kas nav izdevīgi ''Rīgas satiksmei'', un valsts valodas prasībām, kas ''Rīgas satiksmei'' ir saistošas. Spilgts citāts no Valsts valodas centra: ko Jūs! Valsts un pašvaldību iestādēm nav un nevar būt viesstrādnieki. Jāatzīmē, ka ''Rīgas satiksme'' par nodarbinātības problēmu risinājumu informatīvi ir interesējusies gan Muceniekos, gan Sabiedrības integrācijas fondā.”

Kopumā "Rīgas satiksmē" Bērziņam izmaksāja gandrīz 200 000 eiro.

10. Aleksejs Futs

Manīts “Saskaņas” jauniešu organizācijas “Restart.lv” pasākumos, tagad ir projektu koordinators Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Līgumu termiņš: 01.06.2018 - 30.11.2018

Savus pienākumus “Rīgas satiksmē” Aleksejs Futs iepriekš skaidrojis raidījumam “De facto” - klientu apkalpošanas centra speciālistu konsultēšana.

11. Valērijs Kononovs

Daugavpils domes deputāts, ievēlēts no “Saskaņas” saraksta.

Līgumu termiņš:  03.07.2018 – 31.12.2018

Pats Kononovs sarunā ar “De facto ”skaidroja, ka “Rīgas satiksmē” meklēja veidus, kā palīdzēt Daugavpils un Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumiem saprast, vai vienam no otra iegādāties transporta līdzekļus. “Rīgas satiksme” Kononova pienākumus atceras citādi, viņš esot “sniedzis ieteikumus, priekšlikumus un konsultācijas par naudas plūsmas sabalansēšanu Kohēzijas fonda lielā projekta “Rīgas tramvaja infrastruktūras attīstība” ietvaros, veica uzņēmuma noteikumu projekta “Par projektu vadību” izvērtēšanu”.

Līgumu termiņš: 03.07.2018 - 31.12.2018

Raidījumam “De facto” deputāts skaidrojis, ka viņa palīdzība bijusi nepieciešama, jo kā “deputātam viņam bija pieeja informācijai”. Kononovs bija pieņemts nodaļā, kuru vadījis “Rīgas satiksmes” krimināllietā aizdomās turamais Igors Volkinšteins.

Kononova alga “Rīgas satiksmē”:

  • 2018. gadā - 10 557 eiro

Ziedojumi:

  • 2018. gadā - 2 250 eiro “Saskaņai”

12. Jefimijs Klementjevs

Rīgas domes deputāts no “Saskaņas”, Rīgas Centrāltirgus Iekšējās drošības dienesta vadītāja vietnieks fiziskās sagatavotības jautājumos, iepriekš algots arī “Saskaņai” pietuvinātajā arodbiedrībā “LABA”.

Līgumu termiņš: 18.09.2017  - 17.12.2018

RS skaidrojums par to, ko Klementjevs darīja uzņēmumā:  “Klementjevs analizēja uzņēmuma darbinieku iesaistīšanos sporta aktivitātes, kuras tiek organizētas saskaņā ar darba koplīgumu. Viņš izstrādāja priekšlikumus par sporta aktivitāšu un sporta veidu attīstību un izmaiņām, kuru mērķis ir iesaistīt pēc iespējas vairāk darbinieku. Analizēja darbinieku vecuma struktūru. Vairāk jāievieš sportiskās aktivitātes 50+ darbiniekiem. J. Klementjevs regulāri piedalījās apspriedēs par konkrēto sporta sacensību un pasākumu norisi. J. Klementjevs regulāri piedalījās sporta sacensību organizēšanā, to norisē un apbalvošanā, piemēram, futbola, volejbola, ugunsdzēsības sporta u.c. sacensībās”.

Klementjeva atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2017. gads - 6 540 eiro
  • 2018. gads -  23 980 eiro

13. Igors Kuzmuks

Rīgas domes deputāts no “Saskaņas”, Rīgas autoostas padomes loceklis.

Līgumu termiņš: 01.07.2017 – 17.12.2018.

RS skaidrojums par to, ko Kuzmuks darīja uzņēmumā: "I. Kuzmuks sniedza konsultācijas par riteņbraukšanas komandas sagatavošanas plānu 2017. gadā notikušajam riteņbraucēju Vienības plānam; izvērtēja un sniedza konsultācijas uzņēmuma darbinieku ušu vingrošanas nodarbībām; izvērtēja un ieviesa dalībnieku masveida piedalīšanos 2018. gada “BIGBANK SKRIEN”, taku skrējienā “Suks 2018”, Taiczi, Cigun u.c. Tas turpinās arī tagad. I. Kuzmuks izstrādāja konkrētus priekšlikumus uzņēmuma darbinieku vingrošanas (t.sk. iepriekšminēto) programmai, spēka vingrošanai. I. Kuzmuks piedalījās DaMoS (darbinieku motivācijas sistēma) aktivitātes ''''Rīgas satiksme'' kustībā'' 2018. gada programmas apstiprināšanā un sporta sacensību nolikuma izstrādē".

Kuzmuka atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2017. gads - 19 154 eiro
  • 2018. gads-  35 115 eiro

Ziedojumi un biedra naudas maksājumi:

  • 2017. gadā – 10 650 eiro “Saskaņai”
  • 2018. gadā – 7 880 eiro “Saskaņai”

14. Maksims Marčenkovs

Darbojies ar “Saskaņu” saistītājās organizācijās  “9. maijs”, “Mums pa ceļam” un “Restart.lv”.

Līgumu termiņš: 10.09.2015 - 13.01.2019

RS skaidrojums: “Marčenkovs veica tulkošanu no latviešu valodas uz krievu un angļu valodām, lai iesniedzējs saņemtu atbildi tādā valodā, kādā jautājums uzdots. Maksims Marčenkovs 2017. gadā klientiem veicis 406 tulkojumus, 2018. gadā – 631". Uz lūgumu atsūtīt Marčenkova tulkoto tekstu apjomus "Rīgas satiksme" neatbildēja.

15. Viktors Paškovs

Rīgas domes deputāts no “Saskaņas”.

Līgumu termiņš: 01.07.2017 - 17.12.2018

"Rīgas satiksmes" skaidrojums: “Paškovs uzņēmuma līguma ietvaros ir konsultējis par uzņēmuma drošību – kādai tai būtu jābūt; par drošības sistēmas pamatuzdevumiem; par drošības sistēmas uzbūves pamatprincipiem; par drošības stratēģijas īpatnībām; par drošības stratēģijas pieļaujamā riska noteikšanu, kā arī drošības risinājuma plāna izstrādi; par pieņemamajiem drošības riska līmeņu lielumiem; par uzņēmuma informācijas sistēmu drošības riskiem; par informācijas drošības sistēmas izveides aspektiem; par informācijas drošības sistēmas izveides aspektiem; par drošības riskiem, veicot personāla atlasi. Secinājums - šobrīd pastāv risks, ka ''Rīgas satiksmes'' teritoriju un objektu drošības sistēmas ir novecojušas un nav saslēgtas vienotā tīklā ar iespēju no viena operatora kontrolēt kopējo drošības situāciju uzņēmumā. Ieteikums - būtu nepieciešams mazināt uzņēmumā fiziskās apsardzes pakalpojumus (ārpakalpojums, cilvēciskā faktora riski utt.), kas ir dārgi, tajā pašā laikā, attīstoties drošības tehnoloģijām un samazinoties to izmaksām, būtu jāmaina ''Rīgas satiksmes'' drošības politika uz tādu, kura jābalsta uz tehniskiem risinājumiem - vienotā tīklā saslēgt visas drošības sistēmas un sistemātiski veikt to uzraudzību.”

Paškova atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2017. gads - 14 800 eiro
  • 2018. gads - 27 312 eiro

Ziedojumi un biedra naudas maksājumi:

  • 2017. gadā – 2 140 eiro “Saskaņai”
  • 2018. gadā – 5 640  eiro “Saskaņai”

16. Aleksandrs Sakovskis

Bijušais Saeimas deputāts, “Saskaņas” valdes loceklis, AS "Rīgas Centrāltirgus" iepirkumu komisijas priekšsēdētāja vietnieks un apsaimniekošanas nodaļas vadītājs.

Līgumu termiņš: 01.02.2017 -  01.01.2019

Pienākumi “Rīgas satiksmē”: “sniegt konsultācijas un ieteikumus nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un pārvaldīšanas jautājumos “konsultācijas saistībā ar energopārvaldības sistēmas ieviešanu”.

"Rīgas Satiksmes" skaidrojums par Sakovska paveiktajiem darbiem: “Sakovskis izvērtēja infrastruktūras objektu nodrošinājumu ar energoresursiem, sniedza rekomendācijas par iespējamām energoresursu patēriņu samazinājumiem,  piemēram, veica uzlabojumus darba telpu apgaismojumā Brīvības gatvē 409A”.

"Rīgas satiksmes" skaidrojumā minētajā adresē atrodas neliela tramvaja galapunkta ēka.

Ziedojumi un biedra naudas maksājumi:

  • 2017. gadā – 2 160  eiro “Saskaņai”
  • 2018. gadā – 4 690 eiro “Saskaņai”

17. Gunta Šagbazjana

Vairākus sasaukumus pēc kārtas bijusi “Saskaņas” (pirms tam - “Saskaņas centrs”) frakcijas konsultante, kandidējusi arī vēlēšanās, partijas ģenerālsekretāra vietniece.

Līgumu termiņš: 21.07.2017 -  22.01.2019

"Rīgas satiksmes" skaidrojums par Šagbazjans paveikto: “G. Šagbazjana konkrēti piedalījās notiekošo uzņēmuma sociālo pasākumu – “Ģimenes diena”, “Labdarības diena”, “Sporta spēles” pasākumu organizēšanā, secinājumu analīzē un priekšlikumu izstrādāšanā, sastādot gada plānu. Strādāja pie jaunu partneru piesaistes”. Konkrētus komersantus “Rīgas satiksme” nemin, “lai neradītu kaitējumu šiem komersantiem.”

Ziedojumi un biedra naudas maksājumi:

  • 2017. gadā –  2 107 eiro “Saskaņai”
  • 2018. gadā – 2 500 eiro “Saskaņai”
  • 2019. gadā – 3 400 eiro “Saskaņai”

18. Nikolajs Zaharovs

Bijušais Rīgas domes deputāts no “Saskaņas”, šogad aizgājis mūžībā, darbojās divos iepriekšējos Rīgas domes sasaukumos, bijis “Rīgas satiksmes” valdes loceklis.

“Rīgas satiksmei” konsultācijas par alternatīvās degvielas ieviešanu sniedza kopš 2013. gada.

No RS skaidrojuma par Zaharova paveikto izriet - Zaharovs vērtējis trīs alternatīvās enerģijas avotus: bezizmešu transportlīdzekļi, gāzes izmantošana autobusos, kā arī elektromobiļu un elektroautobusu izmantošanas tendences pilsētas transportā. Rezultātā “Rīgas satiksme” nopirka vairākus KIA elektromobiļus saviem tehniskajiem dienestiem un ierīkoja uzņēmumā vairākas uzlādes stacijas.

Kopumā  RS Zaharovam izmaksāja vairāk nekā 220 000 eiro.

Ziedojumi un biedra naudas maksājumi:

  • 2013. gadā - 5 000 LVL “Saskaņai”
  • 2017. gadā –  500 eiro “Saskaņai”
  • 2018. gadā – 19 000  eiro “Saskaņai”

Rīgas Domes un tās struktūru darbinieki un bijušie darbinieki

19. Inita Andžāne

Ilggadējā Rīgas domes struktūru darbiniece, bijusī “Rīgas namu pārvaldnieka” un “Rīgas ūdens” valdes locekle, bijusi arī Rīgas domes Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes priekšniece, tagad kultūras pils “Ziemeļblāzmas” direktore. Bijusi starp partijas “Gods kalpot Rīgai” biedriem.

Līgumu termiņš:  03.10.2016 - 31.10.2017

"Rīgas satiksmes" skaidrojums par viņas paveikto: “Lai tiktu saglabāts vēsturiskais sabiedriskā transporta mantojums, "Rīgas satiksme" bija uzsākusi darbu pie sabiedriskā transporta ekspozīcijas (muzeja) izveides bijušajās 4. tramvaju depo telpās. Andžāne veica dažādus ar ekspozīcijas izveidi saistītus darbus, piemēram, darbs pie vēsturiskās ekspozīcijas struktūrshēmas un tematiskā plānojuma. Tika veikta izpēte par iespējām pieteikt vēsturiskās ekspozīcijas projektu Eiropas Savienības finansējuma programmās”

Atlīdzība “Rīgas Satiksmē”:

  • 2017. gadā - 15 000 eiro

20. Uģis Broža

Rīgas domes Satiksmes departamenta Būvdarbu vadības nodaļas bijušais vadītājs Uģis Broža, apsūdzēts tā sauktajā “Barona ielas” lietā par dokumentu viltošanu personu grupā un tiek turēts aizdomās par korupciju Salu tilta rekonstrukcijas darbos. “De facto” sazvanīja Brožu, bet viņš savus pienākumus “Rīgas satiksmē” izvēlējās nekomentēt.

Līgumu termiņš:  05.09.2016 - 30.04.2019

Pienākumi: “Konsultācijas saistībā ar ierosinātiem un realizējamiem būvniecības projektiem”.

21. Juris Kokins

Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs, partijas “Gods kalpot Rīgai” biedrs.

Līgumu termiņš: 01.07.2015 - 01.01.2019

Pienākumi: “Analizēt un sniegt priekšlikumus par sabiedriskā transporta plūsmas optimizēšanu (uzlabošanu), izvērtēt Rīgas pilsētas pašvaldības autostāvvietu ierīkošanas, izmantošanas, un izmantošanas kontroles kārtību, stāvvietu noslogojumu, samaksas veidus par stāvvietām, transportlīdzekļu plūsmu pilsētā”.

"Rīgas satiksmes" skaidrojums par Kokina paveikto: “Veica "Rīgas satiksmes" apsaimniekoto pašvaldības maksas autostāvvietu darbības datu vākšanu. Dati tika apkopoti un reizi mēnesī iesniegti pārskata veidā par maksas autostāvvietu darbības pamatrādītājiem – maksas autostāvvietu noslogojumu, transportlīdzekļu apgrozījumu maksas autostāvvietās un autostāvvietu samaksas veidu sadalījumu. Maksas autostāvvietu darbības rādītāji tika vākti un apkopoti gan darba dienās, gan arī sestdienās noteiktajos laika posmos. Mēnesī tika apkopoti dati vidēji par 1200 maksas autostāvvietām dažādos ielu posmos, vienā vai vairākās tarifu zonās. Minētie dati tika izmantoti maksas autostāvvietu kontrolieru darba organizācijas optimizēšanai, lai nodrošinātu efektīvu maksas autostāvvietu lietošanas un samaksas kontroli.”.

Uz “De facto lūgumu” atsūtīt Kokina sagatavotus pārskatus, “Rīgas satiksme” neatbildēja.

 Atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 25 102 eiro
  • 2017. gads - 23 010 eiro
  • 2018. gads -  27 194 eiro

22. Andris Konošonoks

Nodibinājuma "Riga.lv" valdes loceklis, Rīgas domes Finanšu departamenta direktora biroja vadītājs.

Līgumu termiņš:  07.01.2019 06.06.2019

Pienākumi: “Sniegt konsultācijas un atbalstu RS valdei finanšu un budžeta jautājumos”.

23. Inga Pelša

Bijusī "airBaltic" padomes locekle un satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) biroja vadītāja, valdes padomniece laikrakstā “Dienas Bizness”, Rīgas vicemēra Andra Amerika (Gods kalpot Rīgai (GKR)) padomniece, tagad – strādā “Rīgas enerģētikas aģentūrā”. Par konsultanti strādājusi RS Elektronisko norēķinu projektu daļā, kuru tolaik vadīja GKR biedrs Aleksandrs Brandavs. Brandavs tagad KNAB uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tiek turēts aizdomās par starpnieka izmantošanu kukuļa tālākai nodošanai kādām vārdā nesauktām amatpersonām.

Līgumu termiņš:  17.11.18 – 26.01.19

"Rīgas satiksmes" skaidrojums par Pelšas pienākumiem: “Līguma ietvaros Pelša sniedza konsultācijas un priekšlikumus attiecībā par individuālo divriteņu elektrotransporta līdzekļu koplietošanas pakalpojumiem un izmantošanu pilsētu transporta sistēmās".

24. Tatjana Sergejeva-Zusko

Bijusī Rīgas domes “Saskaņas centra” frakcijas referente, publicitāti izpelnījusies 2011. gadā ar dāsniem ziedojumiem šai partijai - kopumā gandrīz 8 000 eiro apmērā. Tagad Sergejeva - Zusko ir domes satiksmes un transporta lietu komitejas galvenā referente.

Līgumu termiņš: kopš 2013.gada.

Pienākumi: “Veikt satura rediģēšanu sabiedriskā transportā izvietojamos informatīvajos materiālos, veikt satura rediģēšanu drukātajos informatīvajos materiālos”.

25. Ineta Zalāne

Bijusī “Rīgas ūdens” un ''Rīgas namu pārvaldnieka'' valdes locekle.

Līgumu termiņš: 01.06.2018 - 31.12.2018

Pienākumi: konsultējusi uzņēmumu par transporta plūsmas uzlabošanu.

Atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2018. gads - 19 960 eiro

Citi

26. Nordāls Meibergs

Nakts kluba ''First Mir'' valdes loceklis. 2018. gadā “De facto” ziņoja, ka “First Mir” 11 gadus strādā ekspluatācijā nenodotajā ēkā.

Līgumu termiņš: 2018. gada pavasaris.

Pienākumi “Rīgas satiksmē”: Gatavoja dokumentāciju iepirkumam, kurā vēlāk uzvarēja “Gods kalpot Rīgai” biedra Aleksandra Brandava firma “Rīgas mikroautobusu satiksme”.

“Rīgas satiksme” Meiberga piesaistīšanu skaidroja šādi: “Sakarā ar iepirkumu jomas speciālista neplānotu aiziešanu no darba nebija iespējams tik ātri atrast kvalificētu darbinieku uz šo amata vietu un bija nepieciešams uz uzņēmuma līguma pamata piesaistīt speciālistu ar juridiskām zināšanām iepirkumu jomā sarežģītas iepirkumu strīdus lietas izvērtēšanā un dokumentu sagatavošanā".

27. Igors Puntuss

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora Anatolija Aleksejenko dēls un 2014. gadā kandidējis Saeimas vēlēšanās no “Saskaņas” saraksta.

Līgumu termiņš:  01.11.2015 - 27.12.2018

“Rīgas satiksmes” skaidrojums par Igora Puntusa pienākumiem: “Sniedza konsultācijas un pārstāvēja uzņēmumu saistībā ar vairākiem projektiem un finansējuma piesaistes iespējām, tajā skaitā sniedza informāciju par nepieciešamajiem nosacījumiem dalībai Eiropas programmā ''Horizon2020'', sniedza konsultācijas un vērtēja iespējas piesaistīt finansējumu no SIA “Vides investīciju fonds”. Tāpat arī I. Puntusa kungs piedalījās projektā „Multimodāla pilsēta: Pilsētas transporta sistēmas pielāgošana zemu izmešu mobilitātes principiem”, piedaloties diskusijās un konsultējot par mobilitātes mijiedarbību ar pilsētvidi un pilsētnieku dzīves kvalitāti un identificējot, kā pilsētas iedzīvotājiem ikdienā nodrošināt plašākas iespējas izvēlēties alternatīvus un videi draudzīgus pārvietošanās veidus – sabiedrisko transportu, koplietošanas transportlīdzekļus, riteņbraukšanu un kājāmiešanu, kā arī sniedza citas ar ES fondu finansējuma piesaisti sasaistītas konsultācijas.”

Puntusa atlīdzība “Rīgas satiksmē”:

  • 2016. gads - 21 600 eiro
  • 2017. gads - 19 800 eiro
  • 2018. gads -  21 600 eiro

Valsts izglītības attīstības aģentūrā, kas administrē programmu “Horizon2020”, LTV paskaidroja, ka Puntuss nav atrodams 2017./2018. gadā reģistrēto informatīvo pasākumu dalībnieku sarakstos. Viņu arī neatpazīst ka cilvēku, kurš būtu satikts klātienes konsultācijās.

28. Ivans Staļnojs

Bijušais “klikšķu biznesa” portāla nozagts.com vadītājs un "Facebook" lapas "Toma joki” īpašnieks, kādreizējā skolu reformu protestu seja.

Līgumu termiņš: 3,5 gadi, līdz 2016. gada rudenim.

Pienākumi “Rīgas satiksmē”: “Radīt saturu Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” sociālo tīklu kontos”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti