Rīta Panorāma

ASV slepeni piegādājušas Ukrainai raķetes "ATACMS"

Rīta Panorāma

Kā top mācību materiāli neredzīgiem bērniem?

ES ierobežos darījumus ar skaidru naudu

Eiropas Savienība ierobežos darījumus ar skaidru naudu

Eiropas Parlaments apstiprinājis tiesību aktu kopumu, kas stiprinās instrumentus cīņai pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un teroristu finansēšanu. Komercdarījumos skaidrās naudas maksājumi nedrīkstēs pārsniegt 10 tūkstošus eiro. 

Jaunie noteikumi nosaka par pienākumu "atbildīgajiem subjektiem", piemēram, bankām, aktīvu pārvaldniekiem vai nekustamā īpašuma aģentiem, veikt pastiprinātas uzticamības un klientu identitātes pārbaudes. Tiem būs pienākums ziņot kompetentajām iestādēm par aizdomīgām darbībām.

Paredzēti arī pastiprināti uzticamības pārbaudes pasākumi attiecībā uz īpaši bagātām privātpersonām, kam pieder īpašumi vismaz 50 miljonu eiro vērtībā.

Savukārt skaidras naudas darījumi, kas lielāki par 10 tūkstošiem eiro, būs atļauti tikai starp privātpersonām, turklāt gadījumos, ja tie nav saistīti ar viņu profesionālo darbību.

Īpašas kontroles procedūras no 2029. gada būs jāievēro arī augstākā līmeņa profesionālajiem futbola klubiem. Savukārt personām ar likumīgu interesi, tostarp žurnālistiem, pilsoniskām organizācijām un kompetentajām iestādēm, būs tiesības uz tūlītēju, tiešu un brīvu piekļuvi informācijai par faktiskajiem īpašniekiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti