Mākslīgā intelekta uzņēmuma «OpenAI» vadītāja amatā atjauno Semu Altmenu

Mākslīgā intelekta uzņēmuma "OpenAI" pirms nedēļas atlaistais vadītājs Sems Altmens atgriezies šajā amatā, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Altmenu amatā atjaunojusi jaunā uzņēmuma padome, kas aizstāj iepriekšējo padomi, kas viņu no šī amata atbrīvoja.

Jauno padomi vadīs Brets Teilors, kurš iepriekš vadīja mikroblogošanas vietnes "Twitter" padomi, pirms "Twitter" pārņēma miljardieris Īlons Masks. Padomē būs arī bijušais ASV finanšu ministrs Lerijs Samerss.

Iepriekšējā "OpenAI" padome bija atteikusies sniegt konkrētu iemeslu Altmena atlaišanai, izraisot uzņēmumā iekšējos konfliktus.

Uzņēmums "Microsoft", kas "OpenAI" ir ieguldījis miljardiem dolāru un kam ir tiesības uz tā pašreizējo tehnoloģiju, pirmdien  pieņēma darbā Altmenu, kā arī citu līdzdibinātāju Gregu Brokmanu, kurš pēc Altmena atlaišanas protestējot aizgāja no "OpenAI" prezidenta amata.

Tas iedrošināja gandrīz visus 770 "OpenAI" darbiniekus parakstīt vēstuli, kurā viņi draudēja aiziet no darba, aicināja atkāpties padomi un atjaunot amatā Altmenu.

Līdz ar Altmenu pieņemts atpakaļ darbā arī Brokmans.

Viens no četriem padomes locekļiem, kas piedalījās Altmena atlaišanā, "OpenAI" līdzdibinātājs un galvenais zinātnieks Iļja Suckevers, vēlāk pauda nožēlu un pievienojās aicinājumiem atlaist padomi.

38 gadus vecais Altmens kļuva par sensāciju tehnoloģiju pasaulē, kad tika izlaists "ChatGPT" – mākslīgā intelekta sarunbots, kas dažu sekunžu laikā spēj sacerēt runu, atrisināt augstskolas uzdevumu, radīt mākslas darbu vai sagatavot ziņojumu un izdarīt to tik pārliecinoši, ka to viegli var noturēt par cilvēka radītu saturu.

Iepriekšējā "OpenAI" padome paziņoja, ka Altmena atlaišana "sekoja pārdomātam pārbaudes procesam", kurā secināts, ka "viņš nebija konsekventi atklāts saziņā ar padomi, kavējot tās spēju pildīt savus pienākumus".

"Padome vairs neuzticas viņa spējai turpināt vadīt "OpenAI"," bija teikts iepriekšējās padomes paziņojumā.

"ChatGPT" laišana klajā izraisīja sacensības mākslīgā intelekta jomā, kurās iesaistījušies tehnoloģiju giganti "Amazon", "Google", "Microsoft" un "Meta". "Microsoft" ir ieguldījusi miljardiem dolāru "OpenAI" un ir ieviesusi uzņēmuma izstrādāto tehnoloģiju savos piedāvājumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti