Latvijā radītais viesuļvētras simulators iegūst 2. vietu starptautiskajā atrakciju nozares izstādē ASV

Latvijā radītais viesuļvētras simulators "Beat The Storm" jeb "Pārspēt vētru" pasaulē lielākajā atrakciju nozares izstādē Orlando, ASV, izcīnījis 2. vietu labāko jauno produktu kategorijā.

Starptautiskā atrakciju parku un atrakciju asociācija (IAAPA) ir pasaulē lielākā šāda veida organizācija, kas dibināta 1918. gadā un apvieno biedrus no vairāk nekā 100 valstīm. IAAPA EXPO Orlando ir lielākais asociācijas organizētais gada notikums, kas pulcē izklaides industrijas profesionāļus no visas pasaules un aptuveni 40 000 apmeklētāju.

"Beat The Storm" atrakcija vēja tunelī drošos apstākļos ļauj iepazīt vēja stiprumu līdz 160 km/h, kas līdzvērtīgs otrās kategorijas viesuļvētrai.

Tiem, kuri vēlas izjust viesuļvētras spēku, gan nāksies doties uz Dāniju, jo pirmie divi vētras pieredzes tuneļi vairāk nekā pirms gada uzstādīti zinātnes parkā Dānijā.

"Mēs esam gatavojušies gadu, lai prezentētu savu jauno produktu pasaules atrakciju parku nozarei. Pirmo reizi tas tika nodots klientiem novērtēšanai 2022. gada jūnijā, kad Visuma zinātnes parkā Dānijā tika uzstādīti pirmie divi vētras pieredzes tuneļi," pastāstīja "Beat The Storm" izgudrotājs Ingus Augstkalns.

Lai gan šī atrakcija pirmajā sezonā jau piesaistījusi vairāk nekā 100 000 cilvēku interesi un vēlmi mesties viesuļvētras turbulencē, šī starptautiskā balva būs vēl papildu grūdiens uzņēmuma attīstībai, un tas palīdzēs startēt globālajā tirgū un piedāvāt savu produktu atrakciju un zinātnes parkiem, kā arī izklaides centriem.

"Nozares profesionāļiem patīk, ka mēs piedāvājam kaut ko īstu. Interesenti uzsver arī produkta vienkāršību un saprotamību, kā arī pievienoto vērtību, kas ir iespēja izglītot apmeklētājus par dabas spēku un ekstrēmiem dabas apstākļiem," pauda Augstkalns, kuram ir vairāk nekā 18 gadu pieredze vēja tuneļu nozarē.

"Beat The Storm" ir Latvijā pilnībā radīts produkts ar starptautisku patentu un reģistrētu preču zīmi. Vairāk nekā 50 dažādu Latvijas uzņēmumu ir iesaistīti iekārtu ražošanā, kas liek vētrai atdzīvoties.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti