Pērn lidostās nozaudētās bagāžas apjoms sasniedzis desmit gados augstāko līmeni

Lidostās pērn aizkavētas, pazaudētas vai bojātas tika aptuveni 26 miljoni bagāžas vienību jeb gandrīz astoņas somas uz katriem 1000 pasažieriem. Tas ir augstākais rādītājs desmit gadu laikā. Lielākoties bagāža tika pazaudēta vai bojāta pārsēšanās laikā, izmantojot saistītos reisus, tā pavēstīja britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz kompānijas "Sita" datiem.

Aviopasažieru bagāžas nozaudēšanas rādītāji pagājušajā gadā pasaulē sasniedza augstāko līmeni pēdējo desmit gadu laikā, vēstīja britu raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz kompānijas "Sita" datiem, kas apkalpo 90% aviokompāniju informācijas tehnoloģiju sistēmas. 2022. gadā tika pazaudēti, aizkavēti vai bojāti aptuveni 26 miljoni bagāžas vienību jeb teju astoņas somas uz katriem 1000 pasažieriem.

Tas ir augstākais rādītājs kopš 2012. gada, kad šis rādītājs bija 26,3 miljoni, proti, gandrīz deviņas bagāžas vienības uz 1000 pasažieriem. Pirms pandēmijas 2019. gadā tās bija sešas somas uz 1000 ceļotājiem.

Ziņojumā arī konstatēts, ka lielākoties jeb 42% gadījumu somas tika bojātas, zaudētas vai aizkavētas pārsēšanās laikā, izmantojot saistītos reisus.

Lieli aviopasažieru bagāžas kalni lidostās pērn uzkrājās tādēļ, ka Covid-19 pandēmijas dēļ tika atlaisti daudzi lidostās strādājošie. Savukārt,  atgriežoties pieprasījumam, daudzām lidostām un aviokompānijām bija grūti pietiekami ātri pieņemt darbā darbiniekus, tostarp bagāžas operatorus. Situācija gan pakāpeniski uzlabojas. Starptautiskā Gaisa transporta asociācija norāda, ka 2019. gadā ceļojumos devās 4,5 miljardi aviopasažieru. Aplēses liecina, ka šogad to skaits sasniegs 4,4 miljardus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti