Panorāma

"Reuters": Irāna piegādā Krievijai ballistiskās raķetes

Panorāma

Divu darbinieku NMPD brigādes turpmāk būs biežākas

Kam piederēs miljonus vērtās zemes pie lidostas?

Rīgas domei pēc prokuratūras iebildumiem jālemj par 22 zemes gabalu atgūšanu pie lidostas

Rīgas dome februāra sākumā saņēmusi Ģenerālprokuratūras iesniegumu par prettiesisku neapbūvētas zemes privatizāciju valsts civilās aviācijas lidlauka turpmākajai attīstībai nepieciešamajā teritorijā. 22 galvaspilsētai piederoši zemesgabali 2012. gadā tika nodoti privatizācijai. 2022. gadā tos pārdeva izsolē par 5,7 miljoniem eiro nekustamo īpašumu attīstītāja "Sirin Development" piederošajam uzņēmumam SIA "Cella investment 3". Līdz šīs nedēļas piektdienai prokurors ir uzdevis Rīgas domei atjaunot īpašumtiesības.

22 zemesgabalus, kopumā gandrīz 389 tūkstošu kvadrātmetru platībā, Rīgas dome pārdeva izsolē 2022. gadā. Investors par tiem samaksājis 5,7 miljonus eiro un plānojis tur celt loģistikas noliktavas.

Tagad šķietami visas puses kļuvušas par situācijas ķīlniekiem, Rīgas domei saņemot vēstuli no Ģenerālprokuratūras par prettiesisku neapbūvētās zemes privatizāciju, jo zeme ir nepieciešama lidostas turpmākai attīstībai, un nosakot to, ka līdz 23. februārim domei ir jāatgūst zemesgabali savā īpašumā.

"Tas ir jautājums par lēmumiem, kas ir pieņemti 2010. gadā un 2012. gadā, jo 2010. gadā Rīgas dome lēma par īpašuma iekļaušanu "Rīgas pilsētbūvnieka" pamatkapitālā, 2012. gadā lēma par to, ka tomēr tiek izņemti no pamatkapitāla un atsākta privatizācija. Par to arī ģenerālprokurors savā iesniegumā ir norādījis, ka, viņaprāt, šis nav bijis tiesiski," skaidroja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Pirmpirkuma tiesības uz šiem zemesgabaliem bija Satiksmes ministrijai (SM). Tie tika pārdoti 14. aprīlī, taču ministrijai piedāvāti mēnesi vēlāk.

Un Rīgas domē skaidroja, ka no ministrijas saņēmusi atteikumu. SM vien atzina, ka pirmpirkuma tiesības izmantot nevarēja.

Rīgas domes ārkārtas sēdē deputātiem jautājumu bija daudz. 

Investori sēdē uzsvēra, ka pašvaldību īpašumtiesību atgūšanu uzskata par nepamatotu un lūdza lēmumu atlikt.

"Mēs atbalstām visus iepriekšējos Rīgas domes lēmumus, jo uzskatām, ka tie ir bijuši pareizi un juridiski korekti," skaidroja SIA "Sirin Development" Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Edvins Navicks.

Domniekiem balsojot, tika konstatēts, ka nav kvoruma, tāpēc sēde atlikta uz rītdienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti