Zemnieku federācija: Tirgū cena ir elastīgāka nekā lielveikalā

Tirgus ir ļoti svarīgs lauksaimniekiem, zemniekiem un mājražotājiem, kuri vasarā pārdod savu produkciju un ražu – dārzeņus, augļus un ogas, gaļu, zivis, piena produktus un citus svaigus labumus. No trešdienas, 19. jūlija, vakara stundās darbu atsāk arī Vidzemes tirgus. Tirgū satikto pircēju uzskati par cenām ir atšķirīgi, bet Zemnieku federācijā norāda – tirgū, atšķirībā no veikala, iespējams kaulēties.

Rīgas Centrāltirgus pircēji par cenām tirgū
00:00 / 00:51
Lejuplādēt

Secinājumus par cenām Rīgas Centrāltirgū izdarīt būtu pāragri, bet Latvijas Radio novēroja, ka, piemēram, gurķi kilogramā pārsvarā maksā no 1,50 eiro līdz 1,80 eiro, kas ir nedaudz dārgāk kā kādā lielākā veikalā. Arī Centrāltirgū satikto pircēju viedokļi ir atšķirīgi.

Bieži nākat uz tirgu?
Nē, nu ne pirmo reizi, bet nav bieži.
Kāpēc tā?
Es nezinu. Tālu no mājām.
No tāda pirmā acu uzmetiena, izdevīgāk varētu būt tirgū vai tomēr veikalā?
Man liekas, ka veikalā ir lētāk nekā tirgū, bet droši vien, ka tirgū tu vari atrast vietējos produktus, tas ir pluss, bet maksā tu vairāk.

Tikmēr kāds cits tirgus apmeklētājs norādīja, ka cenas pašmāju produktiem šeit esot izdevīgākas nekā veikalā, tomēr pie Centrāltirgus nav vietas, kur novietot automašīnu.

Savukārt vēl kādu tirgus vilina ar svaigumu un iespēju pašam izlemt, cik daudz attiecīgā produkta vajadzīgs.

Izskanēja arī atbilde, ka sanāk lētāk, jo tirgū var kaulēties. Ko līdzīgu piemin arī Latvijas Zemnieku federācijā, kuras valdes priekšsēdētāja Agita Hauka uzsvēra, ka kaulēšanās iespējama, jo cenu nosaka pats zemnieks.

Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja Agita Hauka par iepirkšanos tirgū
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

"Tirgū vienmēr var kaulēties, ar zemnieku var cenu sarunāt, jo tā ir viņa prece, un viņš to cenu nosaka. Tas nav viennozīmīgi. Protams, par pirmo ražu, kad par zemenēm runājam, – tā vienmēr ir dārgāka, bet pēc tam jau atkal cena krītas, tad var sākt vārīt zaptes. Tirgum noteikti cena ir elastīgāka nekā lielveikalā," pauda Hauka.

Tirgus zemniekiem esot ļoti svarīgs, tādēļ jau ziemā Zemnieku federācija kopā ar Rīgas domi, citām organizācijām un Rīgas Centrāltirgu diskutējusi par nakts tirgus sakārtošanu.

No 19. jūlija vakara stundās darbu atsāk arī Vidzemes tirgus. Tirgus apsaimniekotājs, SIA "Rīgas nami", norādīja, ka par šādu tirgus darba laika lietderību liecinot tas, ka jau vairāku gadu garumā cilvēki esot iecienījuši nakts tirgu Centrāltirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti