Latvijas tūristu iecienīts galamērķis joprojām ir Ēģipte, uz Tuvo Austrumu valstīm ceļojumus neorganizē

14. aprīļa naktī Irāna uz Izraēlu raidīja vairāk nekā 300 bezpilota lidaparātus, spārnotās un ballistiskās raķetes. Lai gan Izraēlai izdevās pārtvert 99% no droniem un raķetēm, šis uzbrukums liek uzdot jautājumu – cik droši ir ceļot uz Tuvo Austrumu valstīm. Latvijas tūroperatori stāsta, ka šobrīd organizēti ceļojumi notiek tikai uz Ēģipti, savukārt, Ārlietu ministrijas pārstāve aicina Ēģiptē izmantot tikai uzticamu tūrisma aģentūru pakalpojumus.  

Latvijas tūristu iecienīts galamērķis joprojām ir Ēģipte, uz Tuvo Austrumu valstīm ceļojumus neorganizē
00:00 / 03:50
Lejuplādēt

ĪSUMĀ:

  • Tūrisma operators: Klienti interesējas par drošību Ēģiptē; ja lidojumi notiek – tie ir droši.
  • Asociācija: Tuvie Austrumi nav populārs galamērķis, uz Izraēlu sen tiešo lidojumu nav.
  • ĀM: Tuvajos Austrumos saglabājas eskalācijas riski, Ēģiptē iesaka izmantot zināmas tūrisma aģentūras. 

Klienti interesējas par drošību Ēģiptē

Šonedēļ tūroperators "TezTour" atklāja savu vasaras sezonu ar lidojumiem uz 12 tūristu iecienītiem galamērķiem Turcijā, Grieķijā, Itālijā, Bulgārijā, Gruzijā, Kiprā un Spānijā.

"TezTour" rezervācijas nodaļas pārstāve Nadežda Babetskova pastāstīja, ka, saasinoties situācijai Tuvajos Austrumos, tūristi interesējušies, vai notiks ceļojumi uz Ēģipti, kas atrodas Tuvo Austrumu reģionā, Ziemeļāfrikā.

"Pirmais jautājums tūristiem par drošību tā bija, protams, Ēģipte. Saskaņā ar aviokompānijas pārstāvjiem visi lidojumi notika tāpēc, ka tas bija droši. Mēs kā lielie operatori esam pastāvīgā saziņā ar visu ceļojumu galamērķu valsts uzņemošajiem birojiem, kā arī, protams, sekojam līdzi gan Latvijas valsts atbildīgo iestāžu lēmumiem, gan informācijai," stāstīja Babetskova.

Uzņēmums strādā "visos virzienos ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", tāpēc, protams, mēs arī paļaujamies, ka lidojuma drošību uz katru konkrētu galamērķi pārbauda aviokompānijas atbildīgie dienesti. Ja pastāv kaut mazākais apdraudējums pasažieru drošībai, ne Latvijas atbildīgas institūcijas, ne galamērķa valsts atbildīgas institūcijas nedos atļauju veikt lidojumus noteiktā maršrutā.

Līdz ar to, ja lidojumi notiek, tad tas ir droši," rezumēja tūroperatora pārstāve.

Tuvie Austrumi nav populārs galamērķis, uz Izraēlu tiešo lidojumu nav sen

Latvijas tūrisma aģentu un operatoru asociācijas vadītāja Inga Kavaca stāstīja, ka izmaiņas ceļojumu piedāvājumā uz Tuvo Austrumu reģionu notika jau pērnā gada rudenī.

"Tuvie Austrumi kā tādi nav ļoti populārs un zināms galamērķis Latvijas ceļotājiem.

Bija Izraēla, nu, uz Izraēlu lidojumus arī "airBaltic" sen pārtrauca, tāpēc uz šo valsti tiešā veidā neceļo.

Uz Izraēlu, uz Jordāniju, uz Libānu, uz šī reģiona valstīm čartera ceļojumi netiek organizēti. Tas arī nav galamērķis, kur parasti cilvēki dodas atpūsties. Cilvēki dodas atpūsties ziemas periodā uz Ēģipti, uz Arābu Emirātiem, uz Tenerifi, uz Madeiru, vasarā savukārt uz Vidusjūras reģiona valstīm," stāstīja Kavaca.

ĀM: Tuvajos Austrumos saglabājas eskalācijas riski

Ārlietu ministrijas pārstāve Diāna Eglīte uzsvēra, ka Tuvajos Austrumos situācija ir saspīlēta un saglabājas tālākas eskalācijas riski.

"Pirmkārt, mēs stingri aicinām atturēties no došanās uz Izraēlu,

ņemot vērā šo neprognozējamo situācijas attīstību, kas jau ir vērojama kopš "Hamās" uzbruka Izraēlai 7. oktobrī," norādīja Eglīte.

Tāpat Ārlietu  ministrija aicina "nekādā gadījumā Latvijas iedzīvotājiem nedoties ceļojumā uz Irānu. Tuvo Austrumu reģionā arī ir Irāka, no drošības viedokļa valsts, kur cilvēkiem tomēr nebūtu ieteicams doties bez pamatotas vajadzības. Mēs arī aicinām neapmeklēt Libānu, savukārt uz Jordāniju attiecas ieteikums neapmeklēt pierobežas teritoriju ar Sīriju", informēja Eglīte.

"Zinām, ka Ēģipte joprojām ir ļoti iecienīts galamērķis. Attiecībā uz Ēģipti mēs iesakām izmantot tikai uzticamas tūrisma aģentūras, tas ir ļoti svarīgi tāpēc, ka, plānojot ceļojumu un ekskursijas uz vietas Ēģiptē, ja šādus maršrutus organizē kompetentas tūrisma kompānijas, tās tiek saskaņotas ar atbildīgajām varas iestādēm," skaidroja Ārlietu ministrijas pārstāve.

Tūristiem jārēķinās, ka gan ekonomiskās situācijas, gan ģeopolitisko notikumu dēļ ceļojumi kļuvuši dārgāki, tomēr tie, kas ceļo regulāri, turpina to darīt, tikai ne tik bieži kā līdz šim.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti