Brauciens pasažieru vilcienā no Rīgas uz Viļņu maksās no 24 eiro

Pirmdien sākta biļešu tirdzniecība jaunajā pasažieru vilciena maršrutā Rīga–Viļņa, ko nodrošinās Lietuvas dzelzceļa uzņēmums "LTG Link". Pasažieru vilciens starp Latvijas un Lietuvas galvaspilsētām kursēs katru dienu; pirmais reiss plānots 27. decembrī. Standarta biļete braucienam no Rīgas uz Viļņu maksās 24 eiro.

Paredzams, ka brauciens ar vilcienu starp abām galvaspilsētām ilgs aptuveni 4 stundas un 15 minūtes.

Vilciens no Viļņas izbrauks katru dienu plkst. 6.30, no Kaišadores – plkst. 7.14, no Šauļiem – plkst. 8.51, no Jonišķiem – plkst. 9.30. Jelgavā vilciens ieradīsies plkst. 10.06, bet Rīgas Centrālajā stacijā – plkst. 10.43.

Vilciens no Rīgas uz Viļņu katru dienu aties plkst. 15.28, no Jelgavas – plkst. 16.08. Šis vilciens Šauļus sasniegs plkst. 17.21, bet Viļņu – plkst. 19.51.

Pasažieru vilciena Viļņa-Rīga grafiks
Pasažieru vilciena Viļņa-Rīga grafiks

Pasažieru pārvadājumi tiks veikti ar "Pesa 730 ML" dīzeļvilcienu. Gan piekļuve vilcienam, gan tā iekšpuse ir pielāgota cilvēkiem ar individuālām vajadzībām un kustību traucējumiem. Vilciens ir aprīkots ar apkuri un ventilāciju, gaisa kondicionēšanu un Wi-Fi.

Vilcienā ir 142 sēdvietas pasažieriem un četri statīvi velosipēdiem. Visa brauciena laikā būs pieejamas karstas un aukstas uzkodas un dzērieni.

Biļetes varēs iegādāties "LTG Link" tīmekļa vietnē www.LTGLink.lt un mobilajā lietotnē.

Pasažieriem līdzi jāņem personu apliecinoši dokumenti.

Biļešu tirdzniecība tiks sākta 18. decembrī pulksten 13.30. Pasažieri varēs izvēlēties standarta un pirmās klases biļetes.

Standarta biļete braucienam no Rīgas uz Viļņu maksās 24 eiro, bet pirmās klases biļetes cena būs 34 eiro.

Biļešu cenas vilcienā Rīga-Viļņa
Biļešu cenas vilcienā Rīga-Viļņa

Velosipēda pārvadāšanas biļete maksās 10 eiro, bet par mājdzīvnieka pārvadāšanu jāmaksā pieci eiro.

Kaišadores stacijā pasažieriem būs iespēja pārsēsties uz vilcienu, kas kursē maršrutā Viļņa–Kauņa.

KONTEKSTS:

Šogad trīs Baltijas valstu ministru līmenī noslēgta vienošanās par pasažieru vilcienu satiksmi starp Viļņu, Rīgu un Tallinu, līdz tiek pabeigta Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līnija "Rail Baltica".

Sarunas par visu trīs Baltijas valstu galvaspilsētu savienošanu ar pasažieru vilcienu maršrutiem aktualizējās jau 2021. gada septembrī, kad, atzīmējot Eiropas dzelzceļa gadu, no Tallinas caur Rīgu uz Viļņu devās Baltijas valstu ekspresis. Tajā satikās tā laika ministri, Baltijas valstu dzelzceļa nozares un Eiropas Komisijas pārstāvji, kā arī "Rail Baltica" ieviesēji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti