Slēgs «Kuldīgas maizes ceptuvi», darbu zaudēs vairāk nekā 60 darbinieku

Uzņēmuma "Kuldīgas maizes ceptuve" vadība nolēmusi slēgt ražotni, darbu zaudēs vairāk nekā 60 cilvēku, ziņoja Latvijas Radio. Par uzņēmuma slēgšanu ir paziņots gan pašvaldībai, gan Nodarbinātības valsts aģentūrai, kas saņēmusi informāciju par kolektīvo atlaišanu.

"Kuldīgas maizes ceptuve" ir viens no senākajiem un zināmākajiem Kurzemes zīmoliem, kas kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem ražoja maizi un konditorejas izstrādājumus.

Šobrīd nav zināms, vai ražotni plānots pārdot, jo uzņēmuma īpašnieks notikušo plašāk nekomentē.

Blakus uzņēmuma teritorijai ir veikals, kur vēl valda liela rosība un cilvēki ik pa laikam ver tā durvis. Kāds piezvana pārdevējai, lai atliekot viņai kādu kukulīti.

 

Slēgs «Kuldīgas maizes ceptuvi», darbu zaudēs vairāk nekā 60 darbinieku
00:00 / 04:29
Lejuplādēt

Emocijas pārņem sievieti, kura uzņēmumā strādājusi vairākas desmitgades: "Es nostrādāju 40 gadus, pēdējos piecus pārdevu maizi. Skumīgi, biju maizes mīcītīja, brigadieris, arī limonādes cehā.

Tā ir bijusi mana vienīgā darba vieta."

Vēl tikai pirms dažiem gadiem – 2018. gadā – uzņēmums SIA "Kuldīgas maizes ceptuve" ieguva nomināciju "Gada ražotājs". Jau tad valdes loceklis Dāvids Šternbergs sacīja, ka "ceptuve nav viegls uzņēmums – tas ir smags un riskants". Pats viņš strādājis uzņēmumā no 2007. gada, piebilstot, ka konkurence ir ļoti liela, izturēt to nav viegli. Darbiniekus grūti noturēt, bet ir tādi, kas savu darbu un maizīti mīl. Tad uzņēmumā strādājuši ap 140 darbinieku, pakāpeniski to skaits gan ir sarucis.

Uzņēmuma vadītājs sarunā ar Latvijas Radio bija atturīgs un no plašākas intervijas atteicās, vien piebilda, ka darbinieki ņēmuši slimības lapas, kas varētu būt saistīts ar pandēmijas laiku.

Par uzņēmuma darbības pārtraukšanu ir informēta pašvaldība. 

"Kuldīgas novada pašvaldība ir saņēmusi SIA "Kuldīgas maizes ceptuve" paziņojuma par uzņēmuma likvidāciju un darbības pārtraukšanu ar šī gada 10. jūniju.

Skaidrs, ka katra uzņēmuma aiziešana no tirgus ietekmē mūsu iedzīvotājus un viņu ģimenes, arī novada konkurētspēju,"

atzina Kuldīgas novada domes pārstāve Ilze Meirupska-Eglīte. Viņa norādīja, ka ir svarīgi, lai Kuldīgas maizes ceptuves darbinieki saņemtu visas likumā paredzētās sociālās garantijas, bet domei tas ir signāls mērķtiecīgāk turpināt darbu pie labvēlīgas uzņēmējdarbības vides stiprināšanas.

Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiāles vadītāja Sandra Krinkele stāstīja, ka šādas ziņas par kolektīvo atlaišanu nav sen piedzīvotas: "Tāda situācija pirms desmit gadiem bija, tad vēl viens gadījums – nedaudz vēlāk kolektīvā atlaišana bija Skrundas arodskolā. Komunikācija ar uzņēmuma [maizes ceptuves] vadību pagaidām mums nevedas, bet mēs esam nosūtījuši vēstuli, ka esam gatavi sniegt atbalstu un palīdzēt cilvēkiem, kuri paliks bez darba, – kā var skatīties uz brīvajām darba vietām, kas reģistrētas mūsu mājaslapā, kā iegūt bezdarbnieka pabalstu, jo to var tagad iegūt tikai attālināti."

"Kuldīgas maizes ceptuve" ir bijusi viena no Kuldīgas atpazīstamības zīmēm, arī veikals "Kukulītis", kur varēja iegādāties siltu maizi. Tas durvis slēdza jau šī gada aprīlī.

Kuldīgas novada pašvaldība pauda cerību, ka tomēr būs kāds, kas gribēs zīmolu attīstīt un pilnveidot.

Nodarbinātības valsts aģentūra tikmēr mudina cilvēkus pievērst uzmanību tam, ka šobrīd Kuldīgas pusē ir pieejamas brīvas darbavietas ēdināšanas nozarē, tirdzniecībā un tiek meklēti arī noliktavas pārziņi, kas, visticamāk, ir nodarbināti maizes ceptuvē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti