Saeima vērtēs ieceri no publiskajiem iepirkumiem izslēgt Krievijas un Baltkrievijas preces

Saeima vērtēs opozīcijā esošās Nacionālās apvienības ierosinātos grozījumus likumos, kas paredz izslēgt no publiskajiem iepirkumiem preces, kas ražotas Krievijā un Baltkrievijā.

Attiecīgie grozījumi Publisko iepirkumu likumā un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā nodoti Budžeta komisijai.

Piedāvātajos likuma grozījumos rosināts noteikt, ka pasūtītājs, sagatavojot prasību pretendentiem, nodrošinās, lai pasūtījuma izpildē netiktu ietvertas Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes preces un pakalpojumi.

Nacionālās apvienības deputāts Uģis Mitrevics Saeimas sēdē norādīja, ka pašlaik vecāki nevar būt droši, ka viņu bērnus skolās un bērnudārzos nebaro ar Krievijā ražotajām pārtikas precēm, jo pat armijai bija piegādātas Krievijas preces.

Pašlaik nevienam nav pienākuma izsekot preču izcelsmei, ja pārtiku piegādā no pārtikas vairumtirdzniecības bāzes, neviens nekontrolē preču izcelsmi, jo nebija tādas vajadzības, "izcelsmi varam uzzināt, ja kārtīgi aplūkojam piegādāto preci, etiķeti un izrādās, ka prece ražota Krievijā", klāstīja Mitrevics.

Viņš uzsvēra, ka šajos ģeopolitiskajos apstākļos Krievijas un Baltkrievijas preču piegāde valsts un pašvaldību iestādēm ir absurda un amorāla.

Mitrevics arī norādīja, ka publiskos iepirkumus regulē vēl divi likumi – par aizsardzības iepirkumiem un privāto un publisko partnerību. Tāpēc viņš aicināja atbildīgas iestādes "uzmest aci, vai līdzīgi grozījumi nav vajadzīgi arī šajos likumos, un nākt ar iniciatīvu uz Saeimu".  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti